Δεν έχουν απογραφεί 67 δημοτικές επιχειρήσεις
Αυτοδιοίκηση

Δεν έχουν απογραφεί 67 δημοτικές επιχειρήσεις

Συνολικά 133 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) δεν έχουν απογραφεί από το σύνολο των φορέων του υπουργείου Εσωτερικών. Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος γνωστοποίησε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι έχει απογραφεί το σύνολο των ΝΠΔΔ και 560 ΝΠΙΔ. Απομένει να απογραφούν 133 ΝΠΙΔ, μεταξύ των οποίων 16 ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης- Αποχέτευσης) και 51 Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Διευκρινίστηκε ότι υπάρχουν 129 ΔΕΥΑ και όπως διαβεβαίωσε το πρωί ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) και δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης, θα απογραφούν άμεσα και οι υπόλοιπες 16. Σημειώθηκε επίσης ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την κωλυσιεργία που έχει παρατηρηθεί.

Κύριο επιχείρημα των Αναπτυξιακών Δημοτικών Επιχειρήσεων για τη μη απογραφή τους είναι, όπως επισημάνθηκε από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, ότι δεν επιχορηγούνται μέσω κρατικής χρηματοδότησης, οπότε δεν θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση απογραφής. Όμως, πρόσθεσε, θα πρέπει να πεισθούν οι αναπτυξιακές ότι «δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται. Δεν είναι δυνατό να μην ξέρουμε τι γίνεται στο Δημόσιο».

Μπορεί οι αναπτυξιακές να είναι πολυμετοχικές, διευκρίνισε ο κ. Γ. Ντόλιος, αλλά άνω του 50% το κατέχουν οι δήμοι. Άρα και μόνο γι΄ αυτό πρέπει να απογραφούν και να είναι γνωστοί οι μισθοί τους. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Περιφέρεια χωρίς τις αναπτυξιακές. Οι αναπτυξιακές ζουν και επιβιώνουν από προγράμματα της Ε.Ε. Όλες οι συμβάσεις ανανεώνονται χωρίς παρέμβαση της κυβέρνησης. Οπότε, κατέληξε, υπάρχει μόνο θέμα δυσπιστίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet