Δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου ζητεί ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Αυτοδιοίκηση

Δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου ζητεί ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Να δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου ζητεί από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Με αφορμή τη συζήτηση σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, τον γνωστό Σύνδεσμο 21 ΟΤΑ, για την αγορά οικοπέδου προκειμένου να δημιουργηθεί Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στην περιοχή των Μεσογείων, ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος επανέφερε το μεγάλο ζήτημα της δημιουργίας διαδημοτικού νεκροταφείου.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, ο οποίος μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, του οποίου μέλη είναι δήμοι της Βόρειας Αθήνας, παίρνοντας τον λόγο ανέφερε:

«Ασφαλώς και συμφωνώ με τις ενέργειες για το Διαδημοτικό Κυνοκομείο. Όμως η πρώτη μας προτεραιότητα έπρεπε να είναι η δημιουργία Διαδημοτικού Νεκροταφείου, αφού οι περισσότεροι Δήμοι της περιοχής μας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Εκεί έπρεπε να δώσουμε βάρος».

Παράλληλα, περιέγραψε την αγχώδη, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του συμβούλου, προσπάθεια των κατοίκων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ενός από τους δήμους που δεν διαθέτουν νεκροταφείο, για την εξεύρεση χώρου ταφής συγγενικών τους προσώπων.

«Ξέρετε τι είναι να περιμένουν στη σειρά ή να πρέπει να καταβάλουν υπέρογκα ποσά σε γειτονικούς δήμους;» σημείωσε.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Συμμαχία Πολιτών, τη οποίας είναι επικεφαλή ο κ. Θεοδωρακόπουλος, «η δημοτική μας παράταξή θα αναλάβει πρωτοβουλίες από το αυριανό (σ.σ. 31/5/2017) κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο για να πιέσει ώστε το θέμα να μπει στην κορυφή των προτεραιοτήτων και στον Δήμο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet