Διαβούλευση ΚΕΔΕ – φορέων για αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής στην Τ.Α.
Αυτοδιοίκηση

Διαβούλευση ΚΕΔΕ – φορέων για αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής στην Τ.Α.

Συνάντηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με τους συλλογικούς φορείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, στα γραφεία της Ένωσης, μετά από πρόσκλησή της, στο πλαίσιο της ευρύτερης διαβούλευσης σχετικά με το Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014 – 2020».

Στη συνάντηση εργασίας ανταλλάχθηκαν απόψεις και αναλύθηκε το «Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΕΔΕ για την Προτυποποίηση και Απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας με την αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η πρόταση καταρτίστηκε από την Επιτροπή Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ και, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, είναι «αποτέλεσμα διαβούλευσης τόσο μέσα από τις κατά τόπους προσυνεδριακές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ανά την Ελλάδα, όσο και ψήφισμα του πρόσφατου Τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική. Το σχέδιο αυτό θα υποβληθεί μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα” για την περίοδο 2014-2020».

Στη συνάντηση, στην οποία προέδρευσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, συμμετείχαν συλλογικοί φορείς από τον χώρο της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των επικοινωνιών και πιο συγκεκριμένα από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), τον Σύνδεσμο Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Αναπτύχθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένας «γόνιμος διάλογος και έγινε η αρχή μιας πιο στενής και μόνιμης συνεργασίας με υψηλή και μακροπρόθεσμη στόχευση».

Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, Γιάννης Τσιάμης, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από τη «συνεργασία αφενός με το κεντρικό κράτος και αφετέρου με όλους ανεξαιρέτως τους εμπλεκόμενους σχετικά με τα θέματα ΤΠΕ, μέσω των συλλογικών τους οργάνων. Οι προκλήσεις είναι σύνθετες και απαιτούν δημιουργικές λύσεις και συναινετικό προσανατολισμό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet