Δράσεις στην Υγεία από την Τ.Α. προωθεί το Κίνημα Ανατροπής
Αυτοδιοίκηση

Δράσεις στην Υγεία από την Τ.Α. προωθεί το Κίνημα Ανατροπής

Συνάντηση δημάρχων, υποστηρικτών του «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» υπό τον επικεφαλής της πρωτοβουλίας δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Μαρούσι, στο περιθώριο προσυνεδριακής συνάντησης εργασίας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στις εργασίες της συνάντησης στο δημαρχείο Αμαρουσίου, στις παράπλευρες επαφές τους διατυπώθηκε η απόφασή τους για ανάληψη νέων δράσεων και πρωτοβουλιών που θα αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα της πρόληψης Υγείας, αμέσως μετά την ανάδειξη του νέου προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που θα γίνει σε μερικές ημέρες.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, από αριστερά με τον αν. δήμαρχο Ζαχάρως Χ. Λαμπρόπουλο, τον δήμαρχο Φλώρινας Ι. Βοσκόπουλο, τον δήμαρχο Νισύρου Χρ. Κορωναίο, τον δήμαρχο Σάμου Μ. Αγγελόπουλο, τον δήμαρχο Βοΐου Δ. Λαμπρόπουλο και τον αντιδήμαρχο Βοΐου Ανδ. ΚορδίσταΣτο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας του ΕΔΔΥΠΠΥ ενόψει της φιλοξενίας του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) από 22 έως 25 Οκτωβρίου 2014 στην Αθήνα, ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής Γ. Πατούλης στις επαφές του με τους δημάρχους από την Αττική και την Περιφέρεια που παρακολούθησαν τις εργασίες, εστίασε στις προτεραιότητες που πρέπει να αναληφθούν από την ΚΕΔΕ με σκοπό την προώθηση πολιτικών πρόληψης της Υγείας, οι οποίες βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του.

Με την ευκαιρία ο κ. Γ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εργαζόμαστε όλοι στην κατεύθυνση να αναδείξουμε τα σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την Υγεία των πολιτών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καίριο ρόλο στον τομέα της πρόληψης της Υγείας μέσα από την υιοθέτηση πρακτικών και την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου. Η ΚΕΔΕ μπορεί σε πανελλαδικό επίπεδο να αποτελέσει το όχημα για να προωθηθούν πρωτοβουλίες και στον τομέα της Υγείας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι:

Φιλοθέης – Ψυχικού: Παντελής Ξυριδάκης
Μεταμόρφωσης: Μιλτιάδης Καρπέτας
Ασπροπύργου: Νίκος Μελετίου
Λυκόβρυσης – Πεύκης: Αναστάσιος Μαυρίδης
Πυλαίας – Χορτιάτη: Ιγνάτιος Καϊτεζίδης
Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου: Νίκος Καραπάνος
Φλώρινας: Ιωάννης Βοσκόπουλος
Ορεστιάδας: Βασίλης Μαυρίδης
Βοΐου: Δημήτρης Λαμπρόπουλος
Σάμου: Μιχάλης Αγγελόπουλος
Νισύρου: Χριστοφής Κορωναίος

καθώς, επίσης, ο αναπληρωτής δήμαρχος για θέματα Υγείας Δήμου Φυλής Γιώργος Αντωνόπουλος, ο αντιδήμαρχος Φυλής Γιάννης Μαυροειδάκος, ο αντιδήμαρχος Βοΐου Ανδρέας Κορδίστας και ο αναπληρωτής δήμαρχος Ζαχάρως Χάρης Λαμπρόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet