Δυναμικό «παρών» του Ομίλου για την UNESCO Βορ. Προαστίων στο «3ο People Run»
Αθλητισμός

Δυναμικό «παρών» του Ομίλου για την UNESCO Βορ. Προαστίων στο «3ο People Run»

Χαμόγελα αισιοδοξίας, νεανικού ενθουσιασμού και δημιουργικής διάθεσης χάρισαν οι δεκάδες μαθητές από το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, οι φίλοι και τα μέλη του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, δίνοντας δυναμικό παρών στη μεγάλη γιορτή του 3ου «People Run», την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στο Δάσος Συγγρού. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της προέδρου του Ομίλου, ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, με την παρουσία και τον αυθορμητισμό τους έκλεψαν τις εντυπώσεις, συμμετέχοντας ενεργά σε ποικίλες επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Ως επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων υποδέχθηκε τους παρευρισκόμενους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που συστεγαζόταν μαζί με τα κέντρα MediΠΡΙΝΟΥ. Ο πρεσβευτής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου, Νίκος Παπαδάκης, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, συνομίλησε με τα παιδιά και αντάλλαξε απόψεις με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων που συμμετείχαν στις δραστηριότητες.

Η κα Πατούλη ευχαρίστησε τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, τη διευθύντρια Μαρία Λυμπερτού και την υποδιευθύντρια Λίτσα Παπαδοπούλου, τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς και όλα τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου οι οποίοι αγκάλιασαν με θέρμη τις δράσεις για τις οποίες ο Όμιλος είχε εξασφαλίσει τη δωρεάν συμμετοχή όλων των παιδιών σε ειδικά εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά και ψυχαγωγικά προγράμματα.

«Ήταν ένα κοινωνικό κάλεσμα του Ομίλου μας που στηρίχθηκε με θέρμη από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους ανθρώπους που βλέπουν με ανοιχτό και δημιουργικό πνεύμα στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, που έχουν στο επίκεντρο τους νέους και το περιβάλλον» τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η κα Πατούλη. «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες που μπορούν να προσφέρουν στη νεολαία μας, με ανιδιοτέλεια, κοινωνική ευαισθησία και ανθρωποκεντρική φιλοσοφία» συμπλήρωσε.

Τα παιδιά συνομίλησαν και πήραν αυτόγραφα από αγαπημένους τους καλλιτέχνες όπως η Άννα Βίσση και από πρωταγωνιστές του «Surviror» όπως η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, ο Κωνσταντίνος Βασσάλος, ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, η Σάρα Εσκενάζυ κ.ά.

Με ευθύνη του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων εξασφαλίσθηκε η δωρεάν μεταφορά των μαθητών στον χώρο του Δάσους Συγγρού και η επιστροφή τους, ενώ τους δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια και καπελάκια με το λογότυπο του Ομίλου, καθώς και μετάλλια συμμετοχής.

Σε ανακοίνωση του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων σημειώνεται: «Ως Όμιλος συνεχίζουμε να ευαισθητοποιούμαστε και να γινόμαστε καθημερινά συμμέτοχοι και κοινωνικοί υποστηρικτές διοργανώσεων, πρωτοβουλιών και συλλογικών αποφάσεων που εστιάζουν στον Άνθρωπο και το περιβάλλον που τον φιλοξενεί, παρέχοντας ταυτόχρονα δημιουργικά κίνητρα και ερεθίσματα στη νέα γενιά. Ο ρόλος μας είναι βαθύτατα κοινωνικός και συνάμα συλλογικός, συμβάλλοντας στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet