Δύο μεγάλα κοινωνικά συνθήματα θα… δονήσουν τις κερκίδες στο γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης
Αθλητισμός

Δύο μεγάλα κοινωνικά συνθήματα θα… δονήσουν τις κερκίδες στο γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 η συνέντευξη Τύπου για την προαναγγελία της μεγάλης Αθλητικής Γιορτής που διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στις 7 το απόγευμα, στο διαδημοτικό γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών. Μια διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και στη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι του Συλλόγου θα ενημερώνουν το κοινό για τη δωρεά μυελού των οστών και θα πραγματοποιούν εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη η ίδια η πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία εκφράστηκε με πολύ θερμά λόγια για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη.

Φώτης Παπαδόπουλος, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη και Νίκος Παπαδάκης.

Επίσης, παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης, Φώτης Παπαδόπουλος και Καθαριότητας, Κώστας Κολοβός, οι οποίοι αφού έδωσαν τα συγχαρητήριά τους για την επικείμενη διοργάνωση, μετέφεραν τον θερμό χαιρετισμό του δημάρχου Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδη Καρπέτα. Παρέστησαν ακόμη οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Δημήτρης Κατραμάδος.

Αναφερόμενη στην προσεχή διοργάνωση, η κ. Πατούλη σημείωσε ότι «η ιδέα προέκυψε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών, η οποία καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε 4η Ιουνίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1983. Μάλιστα, υπάρχει μια θλιβερή σύμπτωση, καθώς αφορμή για εκείνη την καθιέρωση υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής, κάτι που δυστυχώς επαναλαμβάνεται και το τελευταίο διάστημα με την αναζωπύρωση της έντασης στην πολύπαθη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας».

Όπως εξήγησε η κ. Πατούλη, στόχος του Ομίλου είναι να εορταστεί η συγκεκριμένη Διεθνής Ημέρα με μια διοργάνωση που θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά και θα προτρέπει στην εξάλειψη της βίας, οποιασδήποτε μορφής, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Μια διοργάνωση όπου δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, παρά μόνο συμμετέχοντες, οι οποίοι θα «σκοράρουν» υπέρ του «ευ αγωνίζεσθαι».

«Εξάλλου, ως Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων έχουμε στο επίκεντρο της δράσης μας την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον αμοιβαίο σεβασμό, την εξάλειψη των διακρίσεων και της φτώχειας, την πολιτιστική προαγωγή των τοπικών μας κοινωνιών, αλλά και την προάσπιση της ευρύτερης συνοχής των πόλεων και των συμπολιτών μας. Όλα αυτά, θεωρούμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να εκφρασθούν καλύτερα παρά μέσα από ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά, στο οποίο θα συμμετέχουν οι ακαδημίες αθλητικών συλλόγων της περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πατούλη, συμπληρώνοντας ότι ο Όμιλος θέλησε να συνδυάσει την όλη διοργάνωση με ένα ύψιστο κοινωνικό μήνυμα, όπως αυτό που προωθεί ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η πρόεδρός  του Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Στο σημείο αυτό, η κ. Πατούλη ανέφερε ότι «είναι μέγιστη τιμή για τον Όμιλό μας το γεγονός ότι ο Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” και η πρόεδρός του αγκάλιασαν και στήριξαν από την πρώτη στιγμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας. Γεγονός που για εμάς, εκτός από την ιδιαίτερη χαρά και τιμή που μας γεμίζει, μας επιφορτίζει και με το καθήκον να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας».

Όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους η κ. Πατούλη, τα μέλη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» θα συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή Αθλητική Γιορτή, ενημερώνοντας τον κόσμο που θα γεμίσει το στάδιο για τη δωρεά μυελού των οστών και θα εγγράψουν νέους εθελοντές. «Έτσι, την Κυριακή, στις 3 Ιουνίου, στο γήπεδο της Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης, δεν θα απολαύσουμε απλώς τα παιδιά μας σε ένα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό τουρνουά, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, να ενισχύσουμε την ομάδα των εθελοντών μυελού των οστών, δίνοντας πραγματικά μια ευκαιρία Ζωής στον συνάνθρωπό μας» τόνισε η κ. Πατούλη.

Επίσης, η πρόεδρος του Ομίλου τόνισε ότι στόχος είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση να διευρυνθεί στο μέλλον, ώστε να αποτελέσει μια μεγάλη καλοκαιρινή Αθλητική Γιορτή, στην οποία να συμμετέχουν οι Ακαδημίες όλων των αθλητικών συλλόγων των Βορείων Προαστίων και η οποία θα είναι πάντα συνδυασμένη με την προώθηση ενός κοινωνικού μηνύματος που θα προάγει τις αξίες του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Κλείνοντας την εισήγησή της, η κ. Πατούλη ανέφερε:

«Η προώθηση των υψηλών αξιών που πρεσβεύει διεθνώς η UNESCO, αλλά και σε τοπικό επίπεδο ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, επιτυγχάνεται τόσο αποτελεσματικότερα, όσο συλλογικότερα συμμετέχουμε στις σχετικές δράσεις.

»Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους δημότες των Βορείων Προαστίων, σε κάθε οικογένεια, αλλά και σε κάθε συλλογικότητα, να έρθουν την Κυριακή 3 Ιουνίου στο γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης, να χειροκροτήσουν τις ακαδημίες ποδοσφαίρου των ομάδων Α.Ο. Λυκόβρυσης, Α.Ο. Πεύκης, Α.Ε. Μεταμόρφωσης, Ατρόμητου Μεταμόρφωσης, Παναθηναΐκού και Ατρόμητου Αθηνών και να φωνάξουν μαζί μας το μοναδικό σύνθημα που πρέπει να δονεί εκείνο το βράδυ την ατμόσφαιρα: “Λέμε ΟΧΙ στην επιθετικότητα εναντίον των παιδιών, λέμε ΝΑΙ στην προσφορά Ζωής στον συνάνθρωπό μας”».

Εκ μέρους του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» η γενική γραμματέας του, Ινώ Κωνσταντοπούλου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι τιμή για τον Σύλλογο να συμμετάσχει σε αυτό τον «καταπληκτικό αγώνα, που δίνεται για να εκφράσουμε όλοι την αντίστασή μας σε αυτό το φαινόμενο που έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις, της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών». Πρόσθεσε δε ότι το μήνυμα που πρέπει να περάσει στα παιδιά είναι ότι «μόνο με αγώνα πετυχαίνεις τη νίκη στη ζωή και για τα δικαιώματά τους και τα “πιστεύω” τους πρέπει να αγωνίζονται στη ζωή, αν θέλουν να νικήσουν».

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι λογαριάζει πλέον ως «σύμμαχο» τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων στην προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Εξαιρετικά συγκινητική ήταν η παρέμβαση της προέδρου το Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία αναφέρθηκε σε μερικές περιπτώσεις αφανών ηρώων της καθημερινής ζωής, που έσπευσαν με ανιδιοτέλεια να γίνουν δότες μυελού των οστών, ενώ εξήγησε πόσο απλή είναι η συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία ωστόσο σώζει ζωές.

Χαιρετισμούς στη συνέντευξη Τύπου απηύθυναν οι εκπρόσωποι των Αθλητικών Σωματείων, ομάδες των Ακαδημιών των οποίων θα αγωνισθούν την Κυριακή 3 Ιουνίου, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Α.Ο. Λυκόβρυσης, Κώστας Διαμάντης, ο γενικός αρχηγός της ομάδας του Α.Ο. Πεύκης, Παναγιώτης Σουλιώτης, ο πρόεδρος της Α.Ε. Μεταμόρφωσης, Χρήστος Λέφας, η γενική γραμματέας του Ατρόμητου Μεταμόρφωσης, Βασιλική Αυγουστίνου, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Παναθηναϊκού, Στράτος Σωπήλης και ο πρόεδρος του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου Ερασιτεχνών Ατρόμητου Αθηνών, Αντώνιος Πατατάνες.

Η Μ. Πατούλη-Σταυράκη με εκπροσώπους των χορηγών.

Επίσης, το δικό τους μήνυμα έδωσαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων χορηγών της διοργάνωσης Πρόδρομος Ηλιάδης, εμπορικός διευθυντής Ομίλου Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Νίκος Γουναρόπουλος, διευθυντής Πωλήσεων Target Pharma και Ράνια Δρόλια, marketing manager της Target Pharma, Δρ. Οδύσσεια Κωνσταντούρα, ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος και Ιωάννης Χρυσοσπάθης, ιδιοκτήτης της Χ&Κ Τεχνικής. Σημειώνεται ότι τη διοργάνωση της Κυριακής 3 Ιουνίου στηρίζει και ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

Συντονιστής της συνέντευξης Τύπου ήταν ο γνωστός παρουσιαστής και πρεσβευτής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Νίκος Παπαδάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet