Δ. Κουτσούμπας: Πληρώστε εδώ και τώρα τα 5άμηνα στους Δήμους
Αυτοδιοίκηση

Δ. Κουτσούμπας: Πληρώστε εδώ και τώρα τα 5άμηνα στους Δήμους

Να πληρωθούν “εδώ και τώρα” έστω και αυτοί οι “μισθοί πείνας” που οφείλονται στους εργαζόμενους οι οποίες απασχολούνται με 5μηνες συμβάσεις στους Δήμους ζητεί ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος αναφέρεται σχετικά:

Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά για κάθε άνθρωπο είναι αδιαπραγμάτευτο. Χιλιάδες εργαζόμενοι, που το προηγούμενο διάστημα ήταν μακροχρόνια άνεργοι, αυτή την περίοδο εργάζονται για 5 μήνες στους Δήμους και σε άλλες υπηρεσίες στα αποκαλούμενα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ.

Αυτοί οι εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση γιατί παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση είναι δραματική. Οι εργαζόμενοι κι οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, καθώς δεν έχουν χρήματα ούτε για τα στοιχειώδη.

Είναι απαράδεκτο να καθυστερεί η πληρωμή ακόμη και αυτών των μισθών πείνας.

Αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτά τα προγράμματα της κακοπληρωμένης ελαστικής εργασίας το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία και να προσφέρουν στο μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο φτηνό εργατικό δυναμικό και μάλιστα χωρίς δικαιώματα.

Το ΚΚΕ απαιτεί να πληρωθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στα 5άμηνα και να καταβάλλονται στο εξής κανονικά κι έγκαιρα οι μισθοί τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet