Δ. Στεργίου-Καψάλης: “Άδικη ρύθμιση για δημάρχους”
Αυτοδιοίκηση

Δ. Στεργίου-Καψάλης: “Άδικη ρύθμιση για δημάρχους”

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, την οποία κοινοποιεί στους προέδρους ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ και στους δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής, απέστειλε ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης. Με αυτήν ζητεί την επανεξέταση της ρύθμισης του νόμου 4093/2012, σύμφωνα με την οποία “καταργείται η χορηγία δηµάρχου για όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά το αξίωµα αυτό από την εποµένη έναρξης ισχύος του Νόµου αυτού (12-11-2012)”.

Ακολουθεί η επιστολή του δημάρχου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Μελίσσια 19 Σεπτεµβρίου 2014
Αρ.Πρωτ:22744  
ΠΡΟΣ -Υπουργείο Εσωτερικών Υπουργό κο Ντινόπουλο Αργύριο
-Πρόεδρο ΚΕΔΕ Κο Ασκούνη Κωνσταντίνο
– Πρόεδρο ΠΕΔΑ Κο Σαράντη Νικόλαο
ΚΟΙΝ: Δήµαρχοι Περιφέρειας Αττικής
ΘΕΜΑ: Ρυθµίσεις για όσους θα αποκτήσουν την ιδιότητα του Δηµάρχου, για πρώτη φορά, µετά την 12.11.2012
ΣΧΕΤ: Νόµος 4093/2012

1. Σύµφωνα µε τις διατάξεις της υποπαραγράφου Β1, περίπτωση α΄ της παραγράφου Β΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 καταργείται η χορηγία δηµάρχου για όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά το αξίωµα αυτό από την εποµένη έναρξης ισχύος του Νόµου αυτού (12-11-2012).

2. Για άλλη µια φορά ένας θεσµός πλήρως νοµικά κατοχυρωµένος καταργείται εις βάρος των αιρετών της αυτοδιοίκησης. Παράλληλα η χορηγία ήταν µια αποζηµίωση η οποία δινόταν στους διατελέσαντες Δηµάρχους χωρίς να σχετίζεται µε τις λοιπές συντάξεις των Δηµοσίων Υπαλλήλων.

3. Τα θεσµικά όργανα των ΟΤΑ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ θα πρέπει να αντιδράσουν άµεσα και αποτελεσµατικά διότι είναι κατοχυρωµένο δικαίωµα που αφορά σε ζωές και ανθρώπους που προσέφεραν στο τόπο τους και την πατρίδα.

4. Παρακαλούµε για την επανεξέταση σε νέα βάση της άδικης αυτής ρύθµισης η οποία διαχωρίζει τους αιρετούς σε δύο κατηγορίες και ουσιαστικά είναι παράνοµη και αντισυνταγµατική.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΨΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet