Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Διδυμοτείχου
Αυτοδιοίκηση

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Διδυμοτείχου

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Διδυμοτείχου. Το ΚΕΠ Υγείας θα στεγαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί της παρόδου 25ης Μαΐου αρ. 145.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η ενημέρωση, η κινητοποίηση όλων των πολιτών μέσω της διοργάνωσης προληπτικών εξετάσεων για οκτώ κύρια νοσήματα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει, αλλά και στα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα οκτώ νοσήματα είναι: καρκίνος του παχέος εντέρου, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, καρδιαγγειακός κίνδυνος, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, καρκίνος του προστάτη, μελάνωμα και κατάθλιψη.

Τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας έγιναν παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου, κ. Δαμασκηνού.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), Γιώργος Πατούλης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων αναφέρθηκε στον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας. «Τα Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης Υγείας, “ΚΕΠ Υγείας” είναι το όραμα πολλών χρόνων. Σήμερα το δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας, αποτελείται από 85 δήμους – μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ βούλησή μας είναι, όχι μόνο οι Δήμοι του ΕΔΔΥΠΠΥ, αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Η παρέμβαση των ΚΕΠ Υγείας στοχεύει στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με υπηρεσίες συντονισμού για  παρεμβάσεις προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωσης για την υγεία των δημοτών» τόνισε.

Την τελετή των εγκαινίων, άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένα σπουδαίο εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την πρόληψη της υγείας των δημοτών και αποτελεί μια καινοτομία της ελληνικής Αυτοδιοίκησης μέσω του ΕΔΔΥΠΥΥ. Η δομή αυτή, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων, θα ωφελήσει όλους τους δημότες μας».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του κ. βουλευτή Ν. Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη, του προέδρου Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Διδυμοτείχου, Παναγιώτη Μηνούδη, και πλήθους πολιτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, αλλά και των όμορων Δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet