Αυτοδιοίκηση

ΕΔΔΥΠΠΥ: Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 & κολπική μαρμαρυγή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για το 2017 το πρόγραμμα ενημέρωσης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και την κολπική μαρμαρυγή, με την υλοποίηση ενημερωτικών ημερίδων στους Δήμους μέλη του. «Πρόκειται για παθήσεις οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας, εμφανίζουν ανησυχητικά μεγάλη αύξηση και χρήζουν άμεσης προσφυγής στους ειδικούς ιατρούς», όπως αναφέρεται στο σχετικό απολογιστικό της δράσης.

Οι ημερίδες εντάσσονται στο πλαίσιο προγραμμάτων ενημέρωσης που υλοποιεί το Δίκτυο, με στόχο την πρόληψη σοβαρών νοσημάτων, την προαγωγή της υγείας και την προστασία του γενικού πληθυσμού, μέσω της έγκυρης ενημέρωσης.

Για το πρόγραμμα ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Κηφισιάς και Αμαρουσίου. Στις ομιλίες προσήλθαν και παρακολούθησαν περισσότεροι από 620 πολίτες, μέλη των ΚΑΠΗ των παραπάνω Δήμων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους έγκριτους ιατρούς ομιλητές και να θέσουν τα ερωτήματά τους. Ακόμη, κατέγραψαν σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με όλα τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τόσο του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 όσο και της κολπικής μαρμαρυγής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet