Εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη, υπό την αιγίδα ΚΕΔΕ & Δήμου Αμαρουσίου
Αυτοδιοίκηση

Εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη, υπό την αιγίδα ΚΕΔΕ & Δήμου Αμαρουσίου

Με αφορμή την 95η επέτειο από την πρώτη χορήγηση ινσουλίνης σε παιδί με σακχαρώδη διαβήτη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αμαρουσίου, το 2ο διαδραστικό σεμινάριο, με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 17:30, στη μεγάλη αίθουσα τελετών του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα).

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη, Χρήστος Σπ. Ζούπας, Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, Ασημίνα Μητράκου και Πέτρος Θωμάκος θα παρουσιάσουν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη, αν. καθηγητής, Νικόλαος Τεντολούρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών, Σπυριδούλα Λάγιου, η πρόεδρος του Συλλόγου «Γαληνός», Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, Χρήστος Δαραμήλας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής, Χρήστος Σπ. Ζούπας.

Σε δήλωσή του με αφορμή την εκδήλωση ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Στην εποχή μας ο Παιδικός – Νεανικός Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1 δεν είναι αρρώστια, αλλά τρόπος ζωής. Σκοπός αυτής της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι, με τη βοήθεια εξειδικευμένων γιατρών, να ενημερώσουμε το κοινό για την πρόληψη του προβλήματος, που πλέον αντιμετωπίζεται. Παράλληλα, να παρουσιάσουμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις, βοηθώντας όλους τους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα να καταλάβουν πώς μπορούν να ζήσουν με αυτό, χωρίς να αλλάξουν την καθημερινότητά τους και να στερούνται τις χαρές της ζωής.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών με ενημέρωση και συμβουλευτική. Είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτές οι δράσεις για την πρόληψη της υγείας μας και θα συνεχίσουμε να τις υποστηρίζουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet