Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το «Μπλόκο της Κοκκινιάς… 40 ημέρες μετά»
Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το «Μπλόκο της Κοκκινιάς… 40 ημέρες μετά»

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το «Μπλόκο της Κοκκινιάς… 40 ημέρες μετά» διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στις  22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2018 στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς.

3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 8 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου, με τη συμμετοχή του Nikea Guitar Ensemble και της Κιθαριστικής Ορχήστρας Νίκαιας, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη και με σολίστ τους Στέλιο Γκόλγκαρη, Ηλία Διαμαντάκη, Βασίλη Μαστοράκη.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς, στις 8 το απόγευμα, θα δώσει συναυλία το Λουδοβίκος των Ανωγείων. Συμμετέχουν: Nikea Guitar Ensemble (Δήμητρα Βουτερού, Ηλίας Διαμαντάκης, Αντώνης Μυτακίδης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Δανάη Τζούμπα), Ειρήνη Μπαρδάνη (τραγούδι), Αντώνης Μυτακίδης (κιθάρα).

«Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών»

Στις 24 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» για την ΕΑΜική Αντίσταση την περίοδο της Κατοχής της Αθήνας (41-44), σε σκηνοθεσία Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ και τους ιστορικούς Μενέλαο Χαραλαμπίδη και Μάγδα Φυτιλή.

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με το σκεπτικό της ζωτικής ανάγκης η ιστορία να είναι ζώσα και δρώσα μέσα στο παρόν, ο Δήμος μας διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Η Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς θα φιλοξενήσει δύο συναυλίες και ένα ντοκιμαντέρ, αναδεικνύοντας πολιτισμικά τον χώρο και την ιστορική μνήμη. Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε αυτές τις δράσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της πόλης μας».

ΜΑΝΤΡΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Ηλιουπόλεως 102Α

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet