Ενημέρωση για τα αντιπυρικά μέτρα ζητεί ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου
Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση για τα αντιπυρικά μέτρα ζητεί ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου

Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι από τις δυσκολότερες σε ό,τι αφορά στην εποπτεία και στην ασφαλή αντιπυρική διαχείριση της ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου και των παραρεμάτιων περιοχών υποστηρίζει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου. Όπως τονίζει, οι συνεχείς βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ανάπτυξη εποχιακής βλάστησης, η οποία, στο επόμενο διάστημα, θα αρχίσει να ξεραίνεται, δημιουργώντας αυξημένους κινδύνους φωτιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνεται σε όλους τους συναρμόδιους φορείς και ζητεί να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό των μελλοντικών μέτρων αντιπυρικής προστασίας και της συνεργασίας τους για τον πνεύμονα πρασίνου της Ρεματιάς Πεντέλης  Χαλανδρίου και των άλλων παραρεμάτιων Δήμων.

Ενημέρωση, επίσης, ζητεί και για την κατάσταση και την υγεία των πεύκων στη ρεματιά, αλλά και στις παραρεμάτιες αστικές περιοχές, καθώς έχουν εντοπιστεί, κατά ζώνες, έντονα φαινόμενα βαμβακίασης, τόσο σε γηραιότερα όσο και σε νέα πεύκα.

Τέλος, παραθέτει σειρά ελλείψεων που έχει παρατηρήσει στον πευκόφυτο και δυσπρόσιτο λόφο του Προφήτη Ηλία, στη Νέα Πεντέλη, και συγκεκριμένα:

  1. Η δεξαμενή νερού κάτω από το πυροφυλάκιο είναι εντελώς άδεια από νερό.
  2. Η δεξαμενή νερού στο τέρμα της οδού Γυμναστηρίου είναι μόνον κατά το ¼ γεμάτη.
  3. Η δεξαμενή που υπήρχε εδώ και χρόνια στο τέρμα της οδού Εθνεγερτών έχει απομακρυνθεί χωρίς προφανή εξήγηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet