Ενημέρωση εκπαιδευτικών & γονέων για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση εκπαιδευτικών & γονέων για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Πρόσκληση στους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε Λυκόβρυση και Πεύκη να συμμετάσχουν σε ειδική συνάντηση που διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, με σκοπό την επίσημη ενημέρωσή τους αναφορικά με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα 679/2016, με έμφαση στα προσωπικά δεδομένα των παιδιών – χρηστών του διαδικτύου και τη διαδικασία της γονικής συγκατάθεσης των κηδεμόνων, απευθύνει η πρόεδρος του Ομίλου, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία του Ομίλου σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), και τελεί υπό τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, πλήρως ευαισθητοποιημένος στα ζητήματα των παιδιών σε σχέση με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, μαζί με την ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου saferinternet4kids και τον εκπρόσωπό του, Γιώργο Κορμά, προσκαλούν σε ενημέρωση τους φορείς της εκπαίδευσης, στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας 85 – Μαρούσι, 1ος όροφος) την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 13:00.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ομίλου, από τις 25 Μαΐου του 2018 θα εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη ο κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου. Όσον αφορά στα παιδιά:

1. H είσοδος των παιδιών στα κοινωνικά δίκτυα θα επιτρέπεται σε παιδιά μόνο με γονική συγκατάθεση μέχρι την ηλικία των 16 ετών. Τα κράτη θα έχουν το δικαίωμα να κατεβάσουν το επιτρεπόμενο όριο το κατώτερο μέχρι 13 ετών κατόπιν ψηφοφορίας στη Βουλή.

Όσον αφορά όλους τους χρήστες του διαδικτύου:

2. Δικαίωμα στη Λήθη. Όλοι οι χρήστες  ανεξαρτήτου ηλικίας έχουν δικαίωμα να ζητούν να αποσυρθούν από το διαδίκτυο προσωπικά τους δεδομένα.

Στην ενημέρωση που θα πραγματοποιήσει ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα:

  • Ανάλυση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.
  • Η γονική συγκατάθεση στα κοινωνικά δίκτυα και έκθεση σε κίνδυνο των παιδιών.
  • Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων στη διαμόρφωση των χαρακτήρων των παιδιών.
  • Κοινωνικά δίκτυα και συναισθήματα.
  • Παρουσίαση ερευνών για τα παιδιά τα κοινωνικά δίκτυα και τον ρόλο του γονέα και του εκπαιδευτικού.
  • Παρουσίαση περιστατικών από τη γραμμή βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet