Ενθρονίστηκε ο νέος μητροπολίτης Ν. Ιωνίας & Ν.Φιλαδέλφειας
Αυτοδιοίκηση

Ενθρονίστηκε ο νέος μητροπολίτης Ν. Ιωνίας & Ν.Φιλαδέλφειας

Στην ενθρόνιση του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της συζύγου του, και του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, παρέστη ο δήμαρχος Αμαρουσίου και νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Στην τελετή ενθρόνισης, που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, παρόντες ήταν, επίσης, υπουργοί της κυβέρνησης, εκπρόσωποι από τον πολιτικό κόσμο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιεράρχες, ποιμενάρχες και πλήθος πιστών.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος χαρακτήρισε “Άξιο” τον νέο μητροπολίτη και του μετέφερε τις ευχές και τη διάθεση καλής συνεργασίας της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου. Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γαβριήλ ευχαρίστησε και δήλωσε θετικός σε κάθε είδους συνεργασία.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό δρόμο της Νέας Ιωνίας. Ο τοποτηρητής της Μητρόπολης, μητροπολίτης πρώην Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος, υποδέχθηκε τον νέο μητροπολίτη και διάδοχό του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέου Ηρακλείου και Νέας Χαλκηδόνας κ. Γαβριήλ, μαζί με τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, και τον καλωσόρισαν στην πόλη.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, υποδέχθηκε σε κλίμα συγκίνησης τον νέο Μητροπολίτη. Ο μητροπολίτης Γαβριήλ δεσμεύτηκε για μια ανοιχτή επικοινωνία με το ποίμνιό του και τις Αρχές του τόπου, αλλά και για τη συνεργασία με όλους για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου από την κρίση λαού. Ευχαρίστησε όλους και ιδιαιτέρως τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για όλα όσα έμαθε κοντά του, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό τον προκατόχου του μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου, ενώ δέχθηκε τα συγχαρητήρια των επισήμων και των απλών πιστών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet