ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ προετοιμάζονται για το κοινό συνέδριό τους στις 18 και 19 Απριλίου
Αυτοδιοίκηση

ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ προετοιμάζονται για το κοινό συνέδριό τους στις 18 και 19 Απριλίου

Η προετοιμασία του πρώτου κοινού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 18 και 19 Απριλίου 2018 στην Αθήνα απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση των προέδρων των δύο Ενώσεων, Κώστα Αγοραστού και Γιώργου Πατούλη.

Κατά τη συνάντηση συμφώνησαν το κοινό πλαίσιο των θεμάτων τα οποία θα τεθούν προς συζήτηση και επεξεργασία στις εργασίες του συνεδρίου.

Οι πρόεδροι των δύο Ενώσεων απέστειλαν πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εσωτερικών και τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, καλώντας τους να συμμετάσχουν στις εργασίες, παρουσιάζοντας τις προτάσεις και τις θέσεις τους για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στη δρομολογούμενη Μεταρρύθμιση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «η Αυτοδιοίκηση ενωμένη και με σχέδιο διεκδικεί μια ουσιαστική μεταρρύθμιση. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε την κυβέρνηση και τις ηγεσίες των κομμάτων να διατυπώσουν τις θέσεις τους για μια ουσιαστική Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση».

«Είναι μονόδρομος για την Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τη σημερινή ετεροβαρή σχέση μεταξύ κεντρικού κράτους και Αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση ισχυροποίησης των αυτοδιοικητικών θεσμών προς όφελος της κοινωνίας, όπως άλλωστε συμβαίνει στις ώριμες δημοκρατίες και τις ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες του πλανήτη», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet