Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Β.Α. και Δ. Αττική
Αυτοδιοίκηση

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Β.Α. και Δ. Αττική

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 10-9-2014 πραγματοποιήθηκε, στην περιοχή Αυλίζα των Αχαρνών, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στις περιοχές της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της ΟΠΚΕ και την παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (ΡΟΜΑ), ένας 42χρονος και ένας 30χρονος, κατηγορούμενοι για απάτες κατά συναυτουργία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση του Νόμου «περί όπλων».

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, οι συλληφθέντες από κοινού με άλλους τέσσερις συνεργούς τους, που αναζητούνται, από 6μήνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, κυρίως στις περιοχές της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, χρησιμοποιώντας ΙΧΕ αυτοκίνητα, εντόπιζαν και προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενοι κυρίως τους λογιστές, που τους έστελναν συγγενικά τους πρόσωπα, τους έπειθαν ότι δικαιούνται επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού από την εφορία, για την είσπραξη του οποίου απαιτείτο η καταβολή χρημάτων για την αγορά παράβολου.

Στη συνέχεια μετέφεραν με το αυτοκίνητό τα θύματα τους στις οικίες τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν τα χρήματα, αλλά και κοσμήματα σε περίπτωση που τα χρήματα δεν επαρκούσαν. Σε μερικές περιπτώσεις οδηγούσαν οι ίδιοι με το όχημα τους τα θύματα τους σε τραπεζικά καταστήματα, προκειμένου πραγματοποιήσουν αναλήψεις των χρημάτων που απαιτούσαν.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι με τη μέθοδο αυτή έχουν εξαπατήσει δεκατέσσερις ηλικιωμένους στη Νέα Χαλκηδόνα, Φιλοθέη, Νέα Ιωνία, Αγία Παρασκευή, Νέο Ψυχικό, Χαλάνδρι, Κηφισιά και Ίλιον.

Συνολικά το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν ανέρχεται στις 45.000 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
  • Επτά (7) χρυσές λίρες.
  • Δώδεκα (12) ρολόγια χειρός.
  • Πλήθος κοσμημάτων (δακτυλίδια, βραχιόλια, μενταγιόν κ.ά.).
  • Επτά (7) τραπεζικές επιταγές και συναλλαγματικές ύψους 27.150 ευρώ.
  • Ένα (1) γιαπωνέζικο σπαθί με τη θήκη του.
  • Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
  • Επίσης κατασχέθηκε ένα  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι ανωτέρω έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για τα ίδια αδικήματα (απάτες) και σε βάρος τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet