Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε σπίτια στη Βορειοανατολική Αττική
Αυτοδιοίκηση

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε σπίτια στη Βορειοανατολική Αττική

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, τρεις ημεδαποί ηλικίας 17, 19 και 27 ετών, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, καθώς και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από εξαμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη σε καθημερινή βάση, κλοπών και ληστειών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, απογευματινές και βραδινές ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και εντόπιζαν – στοχοποιούσαν οικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι.

Στη συνέχεια, παραβιάζοντας συνήθως τις μπαλκονόπορτες, εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της οικίας, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία για να τους ακινητοποιήσουν και να συνεχίσουν την έρευνα του χώρου.

Μετά τη διάπραξη των κλοπών και ληστειών και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, διοχέτευαν τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, κυνηγετικό μαχαίρι, αυτοσχέδιο ρόπαλο, κλεμμένα είδη ρουχισμού, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν, μία περίπτωση ληστείας και πέντε κλοπές από οικίες στις περιοχές Παπάγου, Αγίας Παρασκευής, Γλυκών Νερών, Ραφήνας και Σπάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet