Επανεκλογή δημάρχου Σάμου ως αντιπροέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών – Συγχαρητήρια από Γ. Πατούλη
Αυτοδιοίκηση

Επανεκλογή δημάρχου Σάμου ως αντιπροέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών – Συγχαρητήρια από Γ. Πατούλη

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε στον δήμαρχο Σάμου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Μιχάλη Αγγελόπουλο, τα θερμά του συγχαρητήρια, για την επανεκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με μεγάλη πλειοψηφία.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2108, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 35ης Ολομέλειας του Κογκρέσου, στο Στρασβούργο.

Με αφορμή την επανεκλογή του κ. Αγγελόπουλου ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Χαιρετίζω την επανεκλογή του φίλου και άξιου συναδέλφου Μιχάλη Αγγελόπουλου στη θέση του αντιπροέδρου σε αυτό το πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό όργανο. Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την ενσωμάτωση βασικών αρχών της Ευρωπαϊκής Χάρτας στη χώρα μας, η ΚΕΔΕ με συντονισμένες κινήσεις έχει ανοίξει σημαντικούς διαύλους επικοινωνίας με τα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων προκειμένου να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα και να αποκτηθεί χρήσιμη τεχνογνωσία προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.

»Προτεραιότητά μας είναι η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων. Αυτό είναι το μοντέλο της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης, που ακολουθείται σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου και στην Ελλάδα εφαρμόζεται με στρεβλό τρόπο σήμερα από τον θεσμό των Περιφερειών.

»Η Ελλάδα του μέλλοντός μας χρειάζεται μια άλλη Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα σε περιφερειακό επίπεδο».

Μετά την εκλογή του ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Η επιτυχία αυτή, που ήρθε μετά από συντονισμένη προσπάθεια, αντανακλά τη συνέπεια και την ιδιαίτερα συγκροτημένη παρουσία στο Κογκρέσο της ελληνικής αντιπροσωπείας, που με την ουσιαστική στήριξη της ΚΕΔΕ εργάστηκε με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Η επανεκλογή αυτή αποτελεί μια νίκη για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση και προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, βέβαια, των αρχών της  νησιωτικότητας, ιδιαίτερα τους δύσκολους αυτούς καιρούς για την Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet