Επαφές προέδρου ΚΕΔΕ με τον μητροπολίτη Σουηδίας & Έλληνες γιατρούς
Αυτοδιοίκηση

Επαφές προέδρου ΚΕΔΕ με τον μητροπολίτη Σουηδίας & Έλληνες γιατρούς

Την ανάγκη συμπόρευσης του ελληνισμού της ομογένειας με την εκκλησία με στόχο την ενίσχυση των δεσμών με τη μητέρα – πατρίδα, επισήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, στον σεβασμιότατο μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα, κατά τη συνάντησή τους η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Πατούλη στη Στοκχόλμη.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι Έλληνες πολίτες εξαιτίας της κρίσης, αλλά και οι τρόποι ενδυνάμωσης των σχέσεων με τους Έλληνες ομογενείς της Σουηδίας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση επενδύει και στηρίζει έμπρακτα την ομογένεια η οποία, όπως τόνισε, σε όλο τον κόσμο δραστηριοποιείται ενεργά στην κατεύθυνση της προβολής της χώρας μας διεθνώς. «Οι Έλληνες του εξωτερικού αποτελούν τον ισχυρό μας σύμμαχο στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Στοκχόλμη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιστημονικής Ιατρικής Ένωσης Σουηδίας, Stefan Lindgren, η οποία διαμορφώνει το επιστημονικό πλαίσιο λειτουργίας του σουηδικού υγειονομικού συστήματος, καθώς και με ομάδα Ελλήνων γιατρών που δραστηριοποιούνται στη χώρα και συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο Ιατρικός Τουρισμός και ειδικότερα οι τρόποι ενίσχυσής του στην Ελλάδα προκειμένου να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρότεινε, κατά τη συζήτηση, τη διοργάνωση μίας ημερίδας στην Ελλάδα με τη συμμετοχή των Ελλήνων γιατρών που ζουν και εργάζονται στη Σουηδία, αλλά και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και διεθνών εμπειριών επιστημονικού χαρακτήρα.

Σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Πιστεύουμε στην αναπτυξιακή δυναμική του Ιατρικού Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με σημαντικές δυνάμεις από τον κλάδο της Υγείας και του Τουρισμού επιχειρούν με σταθερά και ουσιαστικά βήματα να τοποθετήσουν τη χώρα μας στον χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα αυτό και οφείλουμε να τα αξιοποιήσουμε. Μέσα από εποικοδομητικές συνέργειες θα εργαστούμε προκειμένου να μην χαθεί αυτή η δυναμική».

Στο περιθώριο της επίσκεψης του στη Στοκχόλμη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στην εταιρεία περισυλλογής στερεών αποβλήτων, όπου ενημερώθηκε για τις σύγχρονες διαδικασίες διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet