Επικοινωνία προέδρου ΚΕΔΕ – δημάρχου Σαμοθράκης για τις καταστροφές στο νησί
Αυτοδιοίκηση

Επικοινωνία προέδρου ΚΕΔΕ – δημάρχου Σαμοθράκης για τις καταστροφές στο νησί

Με αφορμή τις καταστροφικές βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί της Σαμοθράκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επικοινώνησε με τον δήμαρχο του νησιού, Θ. Βίτσα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο κ. Βίτσας επισήμανε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στον κ. Πατούλη ότι τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το δημαρχείο, αλλά και το Κέντρο Υγείας του νησιού τα οποία έχουν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ εκτεταμένες είναι οι βλάβες και στο δίκτυο ύδρευσης. Ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη μία συντονισμένη προσπάθεια αποκατάστασης των υλικών ζημιών, ωστόσο υπογράμμισε ότι η έλλειψη προσωπικού σε τέτοιου είδους έκτακτες καταστάσεις δυσχεραίνει το έργο των τοπικών αρχών.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης εξέφρασε στις τοπικές Αρχές και τους κατοίκους της Σαμοθράκης τη συμπαράσταση και τη στήριξη όλης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διαμήνυσε στον δήμαρχο του νησιού ότι η ΚΕΔΕ θα είναι δίπλα τους, με όσα μέσα διαθέτει.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος τόνισε τα εξής:

«Επικοινώνησα με τον δήμαρχο Σαμοθράκης προκειμένου να ενημερωθώ αρμοδίως για την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί από τις έντονες βροχοπτώσεις. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς όπως πληροφορήθηκα υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε επίπεδο υποδομών. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αποτίμησης των ζημιών προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης που απαιτούνται. Θέλω να εκφράσω τόσο στον δήμαρχο όσο και στους κατοίκους του νησιού τη συμπαράστασή μου σε αυτή τους τη δοκιμασία και να τους διαμηνύσω πως δεν είναι μόνοι τους. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω τις δυνάμεις του Στρατού, η συμβολή των οποίων στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων, είναι για άλλη μία φορά είναι πολύτιμη.

»Και τώρα όπως και στην περίπτωση των καταστροφών που έγιναν στη Ζάκυνθο και στα Κύθηρα εξαιτίας των πυρκαγιών, αναδεικνύεται η ανάγκη της αποκέντρωσης από το συγκεντρωτικό κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι σε έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή που υπάρχει τώρα στη Σαμοθράκη, θα πρέπει οι τοπικές Αρχές να έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που προκύπτουν, με ίδια μέσα και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δεν υπάρχει ο παραμικρός χρόνος για χάσιμο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet