Ευκαιρίες απασχόλησης για ανέργους Δήμων-μελών του ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Ευκαιρίες απασχόλησης για ανέργους Δήμων-μελών του ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους ανέργους όλων των κατηγοριών, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και τους νέους επιστήμονες (ιατρούς, κτηνιάτρους, φαρμακοποιούς, δικηγόρους, μηχανικούς απόφοιτους Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών), κατοίκους των 12 δήμων μελών του ΣΠΑΠ, να δηλώσουν συμμετοχή στην Πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων – μελών του ΣΠΑΠ» που υλοποιεί η αναπτυξιακή σύμπραξη «Α.Σ. Πεντελικόν».

Η πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων – μελών του ΣΠΑΠ» αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρέμβαση ενεργειών και δράσεων η οποία στοχεύει στην ένταξη των ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας και στην ενίσχυση των νέων επιστημόνων για την επέκταση της υπάρχουσας επιχείρησης ή για την ενδυνάμωση της κύριας δραστηριότητάς τους.

Το σχέδιο δράσης αφορά συνολικά 78 ωφελούμενους, 65 ανέργους και 13 νέους επιστήμονες, προερχόμενους από τους Δήμους μέλη του ΣΠΑΠ.

Από το σύνολο των ωφελουμένων της ομάδας στόχου άνεργοι (65 άτομα) προβλέπεται:

  • 13 άτομα να προωθηθούν στην απασχόληση σε υφιστάμενες επιχειρήσεις σε προγράμματα όπως (Νέες Θέσεις Εργασίας, Σύμβαση Εργασιακής Εμπειρίας, Επιταγή Επανένταξης).
  • 12 άτομα να υποστηριχθούν για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων (αξιοποίηση προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων/ επιχορηγήσεων ΕΠΑΝ II, Αγροτικής Ανάπτυξης, Αποθεματικό Απρόβλεπτων κ.ά.)
  • 40 άτομα να κατευθυνθούν στην ίδρυση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων ή να απασχοληθούν σε αυτές (σύμφωνα με τον Ν. 4019/2011 Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και λοιπές διατάξεις).

Για το σύνολο των ωφελουμένων της ομάδας νέοι επιστήμονες (13 άτομα) προβλέπεται:

  • Η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να καταστούν βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την αίτηση συμμετοχής, ενημερωτικό έντυπο και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα γραφεία των εταίρων, στους Δήμους που απαρτίζουν τον ΣΠΑΠ και στους διαδικτυακούς τόπους www.aspentelikon.gr και www.spap.org.gr

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου – εφόσον η εξουσιοδότηση έχει θεωρηθεί ως προς το γνήσιο της υπογραφής τους από δημόσια αρχή – συνημμένα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 9:00 έως 14:00, έως την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014.

Συγκεκριμένα, η υποβολή των αιτήσεων γίνεται κάθε:

  • Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στον Δήμο Αμαρουσίου: ισόγειο (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι).
  • Τρίτη και Πέμπτη στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος: 3ος όροφος (Βασ. Παύλου & Δημάρχου Χρ. Μπέκα, Σπάτα).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 084446 και 213 0184409.

Δείτε την Αφίσα προγράμματος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet