Ζωή στα νέα δενδρύλλια του Πεντελικού έδωσε ο ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Ζωή στα νέα δενδρύλλια του Πεντελικού έδωσε ο ΣΠΑΠ

Με τη συμμετοχή εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) αλλά και παρουσία του προέδρου Γιώργου Πατούλη και μελών της διοίκησης του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε το 2ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού όρους που δεντροφυτεύτηκαν κατά τις προηγούμενες περιόδους. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 13 Ιουλίου, μεμονωμένοι εθελοντές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων μαζί με τους ανθρώπους του ΣΠΑΠ και τις υδροφόρες του, αλλά και υδροφόρες και προσωπικό από δήμους Αμαρουσίου, Πεντέλης, Βριλησσίων, Σπάτων – Αρτέμιδας και Παλλήνης, συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνάντησης παραπλεύρως του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης συμβάλλοντας όλοι μαζί στην προσπάθεια να διατηρηθούν στη ζωή τα νέα φυτά ώστε μελλοντικά να αποκτήσει το Πεντελικό όρος και πάλι την πράσινη όψη του.

Στη δράση παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Πεντέλης Ιωάννης Ζωής, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Δημήτρης Καρλαύτης, ο δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΣΠΑΠ Νίκος Σταθόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Με την ευκαιρία του 2ου εθελοντικού ποτίσματος του Συνδέσμου για το 2014, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Τη στιγμή που σε άλλες περιοχές της Αττικής έχουμε σε εξέλιξη καταστροφικές πυρκαγιές, εμείς, κόντρα σε όποιες “εχθρικές” ενέργειες σε βάρος του περιβάλλοντος, συνεχίζουμε την προσπάθεια που σταθερά υλοποιούμε εδώ και χρόνια με στόχο να δούμε και πάλι το όμορφο δάσος του Πεντελικού να αποκτά μορφή. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, η βούληση και η αποφασιστικότητα όμως, υπάρχουν και με την ενεργοποίηση όλων μας, μπορούμε να επαναφέρουμε σε βάθος χρόνου την παλαιότερη αίγλη του Πεντελικού βουνού».

Από ομάδες το «παρών» έδωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ).

Για την πραγματοποίηση του ποτίσματος συνεργάστηκαν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, τα Γραφεία ΣΠΑΠ, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου, που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο του ποτίσματος, όπως, επίσης, το δημοτικό ασθενοφόρο που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα εθελοντικά ποτίσματα για το 2014 θα συνεχιστούν την Κυριακή 3 και 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος περιμένει τους εθελοντές να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους και τα επόμενα ποτίσματα του ΣΠΑΠ για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθεια που όλοι μαζί είχαν ξεκινήσει τον χειμώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet