Ζωγραφίζοντας… τα Νηπιαγωγεία του Γαλατσίου
Ο ζωγράφος Χρήστος Ρουμελιώτης κοσμεί τα σχολεία του Δήμου Γαλατσίου
Αυτοδιοίκηση

Ζωγραφίζοντας… τα Νηπιαγωγεία του Γαλατσίου

Ξεχωριστές και ευφάνταστες πινελιές βάζει με τα έργα του ο ζωγράφος Χρήστος Ρουμελιώτης στα νηπιαγωγεία του Γαλατσίου. Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τον ζωγράφο ξεκίνησαν πριν από αρκετούς μήνες να αλλάζουν την όψη των νηπιαγωγείων του Δήμου, ζωγραφίζοντας θέματα από τη θάλασσα, τα ταξίδια, τις φάλαινες, καθώς και χαμόγελα, μηνύματα οικολογίας, διαφορετικότητας και αλληλεγγύης.

Οι όμορφες πινελιές στα σχολεία της πόλης θα συνεχιστούν έως ότου, όπως επισημαίνει ο Δήμος, «ανθίσει» το Γαλάτσι με εικόνες της φύσης σε κάθε σχολείο. Οι μαθητές των νηπιαγωγείων ταξιδεύουν με τα έργα και ονειρεύονται, χαμογελούν και νιώθουν περήφανοι για το σχολείο τους.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαφορετικότητα – Ξενοφοβία – Ξενοφιλία», το οποίο υλοποιείται ανάμεσα σε σχολεία του Δήμου Γαλατσίου και του Δήμου Ås της Νορβηγίας ο ζωγράφος κ. Ρουμελιώτης έχει κάνει το προσχέδιο των έργων για έναν τοίχο που θα δημιουργηθεί και στις δύο πόλεις, ώστε να συνδέσει και εικαστικά τις δύο περιοχές Βορρά και Νότου.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου, να προσφέρει, μεταξύ άλλων, και αισθητική, ομορφιά, χαρά και περηφάνια στα παιδιά μας μέσα από κάθε μορφή τέχνης. Ήδη ξεκινούν κι άλλες ομάδες εθελοντών να ομορφαίνουν με εικαστικές δημιουργίες κι άλλα σχολεία της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet