Η «Αδαμαντία» ανεβαίνει στο Καμίνι του Δήμου Γαλατσίου
Αυτοδιοίκηση

Η «Αδαμαντία» ανεβαίνει στο Καμίνι του Δήμου Γαλατσίου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και την αποθέωση του κοινού που σημείωσε η θεατρική παράσταση «Αδαμαντία» στο Δήμο Βριλησσίων, «ανεβαίνει» στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι στον Δήμο Γαλατσίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Εν Άστει», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21 ΟΤΑ) σε συνεργασία με τους 13 Δήμους – μέλη του, συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν που έχει ήδη ξεκινήσει από την περσινή χρονιά.

Η «Αδαμαντία» είναι μια παράσταση του Παναγιώτη Μεντή, σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη. Ερμηνεύει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.

Η παράσταση παρουσιάζεται την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι στο Γαλάτσι (Καραϊσκάκη 13 και Ρεθύμνης).

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Αδαμαντία αγωνιά να επιβιώσει κτίζοντας στην άμμο της αφρικανικής ερήμου τη διαρκώς μετέωρη προσωπική της περιπέτεια. Γυναίκα και άνδρας, μάνα και πατέρας σε μια οικογένεια που της ζητά να απολογηθεί για όσα λαχτάρησε, αλλά δεν τα έζησε. Από ένα νησί του Αιγαίου, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξάνδρεια, στο Κάιρο, στην Αθήνα. Ελλάδα και Αίγυπτος, αλλά πουθενά ρίζα και φιλόξενη πατρίδα. Η Ελλάδα μετά τον εμφύλιο. Η Ελλάδα του Καραμανλή, της Δικτατορίας, η Ελλάδα του Ανδρέα. Παράλληλα µε την Αίγυπτο του Νάσερ, του Σαντάτ, του Μουμπάρακ. Γεγονότα στο Σουέζ και στην Κύπρο. Πόλεμος των έξι ημερών, Πολυτεχνείο… Και δίπλα σε όλα αυτά η ζωή μιας γυναίκας που πρέπει να φέρει σε πέρας αυτά που είναι οι δικές της προτεραιότητες. Που πρέπει να μεγαλώσει τα παιδιά της, μέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί συµβάσεις και συμβιβασμούς.

Η Μάνια Παπαδημητρίου τραγουδά, αλλάζει πρόσωπα ανάλογα με τις εποχές, για να δώσει ένα πρόσωπο στην κυρία Αδαμαντία, μια συνηθισμένη γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει και να φροντίσει τα παιδιά της, δηλαδή το μέλλον της πατρίδας.

Το έργο είναι βασισμένο σε μια πραγματική αλληλογραφία που περίμενε χρόνια την ανακάλυψη της από τον Κωστή Καπελώνη. Ο Παναγιώτης Μέντης μετέτρεψε το πρωτογενές υλικό σε θεατρικό έργο. Η Μάνια Παπαδημητρίου θα δώσει σάρκα και οστά, χιούμορ και συγκίνηση στην Αδαμαντία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet