Η ΕΝΑ έκανε επίτιμο μέλος της τον πρωτοποριακό δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου
Αυτοδιοίκηση

Η ΕΝΑ έκανε επίτιμο μέλος της τον πρωτοποριακό δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου

Στα Τρίκαλα βρέθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), Νεκτάριος Καλαντζής, όπου και επισκέφθηκε στο δημαρχείο της πόλης τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου έδειξε στον κ. Καλαντζή τις έξυπνες και πρωτοποριακές εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει και λειτουργούν στην πόλη των Τρικάλων, ενώ συζήτησαν και θέματα Αυτοδιοίκησης, καθώς και τις δράσεις που κάνει τα τελευταία χρόνια η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) ανά την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων ξενάγησε τον πρόεδρο της ΕΝΑ στο κέντρο διαχείρισης της έξυπνης πόλης, ένα κέντρο ελέγχου στο ισόγειο του δημαρχείου και έδειξε μία μία τις οθόνες, όπου αρμόδιοι υπάλληλοι υποδέχονται τα αιτήματα των δημοτών, μέσω δωρεάν εφαρμογής που υπάρχει στο κινητό τους ή από email. Είδαν μαζί το σύστημα παρακολούθησης λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών και on line παρακολούθηση βλαβών και καμένων λαμπτήρων, το σύστημα παρακολούθησης και ρύθμισης ηλεκτροβανών δικτύου ύδρευσης, όπως και την καταγραφή και επίλυση αιτημάτων πολιτών.

Ακόμη μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος Smart Trikala, τύπωσαν πιστοποιητικά από το αυτοματοποιημένο κέντρο εξυπηρέτησης πολίτη (e-ΚΕΠ) και το ειδικό μηχάνημα τύπου ΑΤΜ, όπου οι πολίτες ανά πάσα στιγμή μπορούν να έχουν πρόσβαση στο μηχάνημα, μόνο με τη χρήση κάρτας του δημότη.

Επίσης, είδαν το Mobile Check App που οι πολίτες στέλνουν δωρεάν από το κινητό τους τα αιτήματα (λακκούβες,καμένες λάμπες, κλαδιά, κάδοι κ.λπ.), καταχωρούνται και φαίνονται στον χάρτη η πορεία τους ως την ολοκλήρωσή τους, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως χώρος ανακοινώσεων για εκδηλώσεις του Δήμου, τουριστικός οδηγός, ποια φαρμακεία εφημερεύουν, βενζινάδικα κ.λπ.

Σημειώνεται ότι όλοι οι πολίτες του εμπορικού κέντρου της πόλης έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με υψηλές ταχύτητες.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων έδειξε στον Νεκτάριο Καλαντζή το σύστημα του έξυπνου φωτισμού, με εξοικονόμηση ενέργειας μεγαλύτερη του 60%, με νέα φωτιστικά τύπου LED, με ταυτόχρονο έξυπνο προγραμματισμό επεμβάσεων για βελτίωση ορατότητας σε  πεζούς, οδηγούς και ποδηλάτες.

Ακόμη, ο Νεκτάριος Καλαντζής είδε πώς λειτουργεί το σύστημα έξυπνης διαχείρισης στάθμευσης, με χρήση αισθητήρων, όπου κάποιος σε πραγματικό χρόνο μπορεί να βρει θέσεις ελεύθερης στάθμευσης, μέσω mobile app, αλλά και την έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων, με τη χρήση αισθητήρων σε πραγματικό χρόνο για την πληρότητα των κάδων.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων ξενάγησε στην Ασκληπιού τον Νεκτάριο Καλαντζή και στη στάση δροσιάς, όπου πάτησε το κουμπί, και ψεκάστηκαν με νερό, για δροσιά, μιας και τα Τρίκαλα άγγιζαν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μια έξυπνη εφαρμογή για στάση, που προϋπήρχε από την εποχή που στην πόλη κυκλοφορούσε το λεωφορείο χωρίς οδηγό.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) Νεκτάριος Καλαντζής έκανε επίτιμο μέλος της ΕΝΑ τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ως τον πιο πρωτοποριακό και καινοτόμο δήμαρχο στη χώρα και τον καλωσόρισε, γράφοντας ένα post στα social media:

«Καλησπέρα από τα πανέμορφα Τρίκαλα. Καθίσαμε σε στάση λεωφορείου που μας ψέκαζε νερό να δροσιστούμε (40άρια εδώ), βγάλαμε πιστοποιητικά από ΑΤΜ στο Δημαρχείο, είδαμε on line ποιοι κάδοι είναι γεμάτοι και ανοιγοκλείναμε τον LED φωτισμό της πόλης, για εξοικονόμηση ενέργειας… Πραγματικά εντυπωσιασμένος από τις καινοτομίες στην πόλη που έχει φτιάξει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και η ομάδα του. Δημήτρη, καλώς ήρθες στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), ως επίτιμο μέλος της!».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet