Η κακοκαιρία ανέβαλε την αναδάσωση όχι όμως το γλέντι για τα Κούλουμα
Αυτοδιοίκηση

Η κακοκαιρία ανέβαλε την αναδάσωση όχι όμως το γλέντι για τα Κούλουμα

Ο πολύ κακός καιρός ματαίωσε την 3η Αναδάσωση του 2016, δεν εμπόδισε όμως την οργάνωση της εκδήλωσης για τα Κούλουμα 2016 στο Πεντελικό, που διοργανώθηκε με τη συνεργασία του ΣΠΑΠ, του ΣΚΑΪ και του Δήμου Πεντέλης, στο πρώην δημαρχείο Πεντέλης με σημαντική προσέλευση κόσμου και με την παρουσία αιρετών των Δήμων – μελών, αλλά και εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, καθώς και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού και του Δήμου Πεντέλης.

Όλοι όσοι παραβρέθηκαν υποδέχθηκαν τη Σαρακοστή με παραδοσιακά Κούλουμα. Λαγάνα, ταραμοσαλάτα, παραδοσιακός χειροποίητος χαλβάς, γνήσια φάβα από τη Σαντορίνη, πίκλες, φασολάδα, καλαμαροπίλαφο, πατατοσαλάτα, γίγαντες, ντολμαδάκια και πολλά νηστίσιμα στην ημερήσια διάταξη, εξαιρετικό μεσογειακό κρασί, αναψυκτικά, μουσική, τραγούδι και χορός έως αργά το απόγευμα, αλλά και χαρταετοί και παιχνίδια για τους μικρούς φίλους του περιβάλλοντος.

Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού από τον ΣΠΑΠ, τον Δήμο Πεντέλης και τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο των δράσεων του «Όλοι μαζί μπορούμε».

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να ευχαριστηθούν όλοι τα παραδοσιακά κούλουμα.

Την εκδήλωση τίμησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο πρόεδρος Εφετών Θεοχάρης Μπίρπος, οι αντιδήμαρχοι Πεντέλης Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Άντα Μπούσουλα, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Ηλίας Τσουχνικάς και Γιώργος Μουαμελετζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος, Λευτέρης Κοντουλάκος, Λευτέρης Κιτσούλης, Σεβαστός Βορέας, Παναγιώτα Κυβέλου, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), ο δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού Γιάννης Διάκος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πεντέλης Γιάννης Ζούνης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Πεντέλης Μανώλης Μιχελακάκης, ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, οι τοπικοί σύμβουλοι Μελισσίων Γιώργος Μαγιάτης και Απόστολος Φραντζής, ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. Κώστας Κόλλιας, ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Γκιούλμπαξε Παναγιώτης Γκατζόλης και από τον Σύλλογο Κυκλαδιτών και Φίλων Νέας Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια» οι Μιχάλης Κωφίδης και Ειρήνη Ρήγου.

Παρόντες όπως πάντα ήταν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Νέου Βουτζά-Προβαλίνθου, με πρώτο τον επικεφαλής τους Γιάννη Δαμιανόγλου και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα στο κλείσιμο της 1ης χειμερινής φυτευτικής περιόδου του 2016. Θεωρώ ότι ήταν μία εξαιρετικά επιτυχημένη δενδροφυτευτική περίοδος η εφετινή. Με τρεις απολύτως επιτυχημένες αναδασώσεις, μία τον Δεκέμβριο, μία τον Ιανουάριο και μία τον Φεβρουάριο, που κατέκλυσαν το βουνό χιλιάδες μαθητές και πολίτες, αλλά και πολλές άλλες επιτυχημένες ακόμη δράσεις που με τη συμμετοχή και συμπαράσταση του ΣΚΑΪ, των Δήμων – μελών του Συνδέσμου μας, της Περιφέρειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αναδασώσεων, των χορηγών μας, αλλά κυρίως των ευαισθητοποιημένων πολιτών, μαθητών, εκπαιδευτικών, αιρετών, εθελοντών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

»Τους ευχαριστώ όλους θερμά και τους δίνω ραντεβού στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μας δράσεις, τους καθαρισμούς, τις αποψιλώσεις των ξερόχορτων, στην προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου και φυσικά στα ποτίσματα που θα δώσουν πνοή και ζωή στα δεντράκια που φυτέψαμε όλον τον χειμώνα.

»Παράλληλα όμως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο ΣΠΑΠ ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνδιοργάνωσης μαζί με τον ΣΚΑΪ και τον Δήμο Πεντέλης της σημερινής εκδήλωσης για τα Κούλουμα 2016, αναδεικνύοντας έτσι για μια φορά ακόμα, το κοινωνικό πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράλληλα εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τις ευχαριστίες του, προς όλους τους πολίτες, εθελοντές, εργαζομένους και αιρετούς που συνέβαλαν στην επιτυχημένη φυτευτική χειμερινή περίοδο. Με έναν απλό και ελληνικό τρόπο βασισμένο στα ελληνικά ήθη και έθιμα της Καθαράς Δευτέρας.

»Με την παρουσία μας εδώ σήμερα αποδεικνύουμε άλλη μία φορά ότι η κοινωνική πολιτική είναι πλέον ένας βασικός τομέας δοκιμασμένων πρωτοβουλιών, μέτρων, δράσεων και προγραμμάτων της Αυτοδιοίκησης. Διότι σήμερα παρά ποτέ, που τα κοινωνικά προβλήματα των πολιτών είναι αυξημένα και ίσως οξυνθούν ακόμα περισσότερο, καλούμαστε και εμείς ακόμα περισσότερο να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας προσφέροντας και συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις μας. Σήμερα παρά ποτέ χρειάζεται, να αναδειχθεί το κοινωνικό πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σας ευχαριστώ όλους μαζί και έναν έναν ξεχωριστά, χορηγούς, αιρετούς, ευαισθητοποιημένους πολίτες, που μας βοηθάτε, που είστε πάντα κοντά μας, που νοιάζεστε μαζί μας για το περιβάλλον, για το πράσινο, για το Πεντελικό μας. Καλή Σαρακοστή!».

Κούλουμα στην ΠεντέληΟ δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης στην ομιλία του τόνισε ότι «όπως όλες οι δράσεις έτσι και αυτή στηρίζεται στο δίπτυχο Εθελοντισμός – Χορηγία και στόχος είναι η στήριξη του Πεντελικού περιβάλλοντος, στην κατεύθυνση του οράματος για την επιστροφή του στο περιβαλλοντικό του χτες». Επίσης έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία και το μεγαλείο του Πεντελικού όρους και τόνισε τον κυρίαρχο ρόλο που πρέπει να αναλάβουμε όλοι προκειμένου να το προστατέψουμε, ώστε να αναγεννηθεί.

Ο ΣΠΑΠ με ανακοίνωσή του απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους χορηγούς της αναδάσωσης: τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Πέτρο Πουλάκη, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, τον Σύλλογο Κυκλαδιτών και Φίλων Νέας Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια», τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, The Mart και ΑΒ Βασιλόπουλος, τη Green Cola, την Κονσερβοποιία Παλίρροια, τις αρτοποιίες Καραμολέγκος, Βενέτης και Στεργίου, το Ψαράδικο Σταυροδρόμι, τα Οινοποιεία Αναστασία Φράγκου και Α. Μεγαπάνος, τις Σαλάτες Άλφα Γεύση, την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, την Eταιρεία ΝΑΝΟU, το εστιατόριο Τέλης, το εστιατόριο Πηλιορείτικο, τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Δράση Χωρίς Μεσάζοντες Γιώργο Αντωνόπουλο, το Αλλαντοποιείο «Παρθενών», την εταιρεία Τoi Toi και το εστιατόριο Kozi΄s.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet