Η Μ. Πατούλη-Σταυράκη στην απονομή των Κορφιάτικων Θεατρικών Βραβείων
Αυτοδιοίκηση

Η Μ. Πατούλη-Σταυράκη στην απονομή των Κορφιάτικων Θεατρικών Βραβείων

Έχοντας την τιμή να βραβεύει σημαντικούς εκπροσώπους του Θεάτρου και της Τέχνης η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη παραβρέθηκε στην 36η απονομή Κορφιάτικων Θεατρικών Βραβείων που διοργάνωσε η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στο θέατρο Βέμπο.

Τιμώντας τον θεσμό, αλλά και τους ανθρώπους που προάγουν τον Πολιτισμό στη χώρα μας, η κα Πατούλη απένειμε το βραβείο σκηνοθεσίας «Κώστας Μπάκας» στον πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη για την παράσταση «Επικίνδυνες Σχέσεις» που παρουσιάστηκε την προηγούμενη σεζόν στο θέατρο Άλμα.  Παράλληλα το ίδιο βραβείο σκηνοθεσίας «Κώστας Μπάκας» απένειμε στον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου που εκπροσώπησε τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Γραουζίνη Τσέζαρε για την πολιτική αρχαία τραγωδία «Επτά επί Θήβας».

Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων συνεχάρη τον πρόεδρο, Δ. Μουζακίτη, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, για τη διοργάνωση και την προσφορά τους στον χώρο του πολιτισμού. Στις δηλώσεις της, με αφορμή την παρουσία της στη θεσμική διοργάνωση, η κα Πατούλη τόνισε τα εξής:

«Η νέα Ελλάδα, έχοντας πυλώνες ανάπτυξης, αναδημιουργίας και προοπτικής την Τέχνη και τον Πολιτισμό, μπορεί να θεμελιώσει ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις νέες γενιές. Μπορεί να προάγει πρότυπα και προσωπικότητες, δίνοντας έμφαση στην κιβωτό του πολιτιστικού γίγνεσθαι που γεννά το θέατρο, η σπουδή και τα διδάγματα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας σε συνδυασμό με τη δυναμική που προσφέρουν οι σύγχρονοι και καταξιωμένοι εκφραστές του θεάτρου, όπως ο Γιώργος Κιμούλης και ο Γιάννης Στανκογλού».

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους σπουδαίοι εκπρόσωποι της Τέχνης και του Θεάτρου, σκηνοθέτες και ηθοποιοί απ΄ όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και επιστήμονες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet