Εικαστικές δημιουργίες στη «Γέφυρα Πεζών – Γέφυρα Παιδιών»
Αυτοδιοίκηση

Εικαστικές δημιουργίες στη «Γέφυρα Πεζών – Γέφυρα Παιδιών»

Με μια λιτή, συναισθηματικά φορτισμένη, σύντομη τελετή, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαΐου η έκθεση αφίσας με θέμα την Οδική Ασφάλεια πάνω στην πεζογέφυρα της Λ. Κηφισίας στο ύψος της Στεφάνου Δέλτα, η οποία φτιάχτηκε μετά τον θάνατο του 15χρονου πεζού Σόλωνα Καρυδάκη από την οικογένεια με τη συνδρομή των φίλων και της σχολικής κοινότητας.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των  εκδηλώσεων για την παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4- 10 Μαΐου) που φέτος είναι αφιερωμένη στα Παιδιά και θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα. Η έκθεση, την οποία μπορεί κανείς να επισκεφθεί όλη την ημέρα, οργανώθηκε από τον πανελλαδικό σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα και μπόρεσε να πραγματοποιηθεί χάρη στη αμέριστη συμπαράσταση των Δήμων Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Σε αυτήν εκτίθενται 20 αφίσες, οι μισές από της οποίες του πρωτοπόρου γραφίστα Δημήτρη Αρβανίτη και οι υπόλοιπες μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, με θέμα Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

Έκθεση αφίσας (2)

Το σύνολο της έκθεσης (ποιότητα έργων, εκτυπώσεις, τοποθέτηση στον χώρο) συνθέτει ένα ιδανικό πλαίσιο που ευνοεί μια συζήτηση για την Οδική Ασφάλεια. Όπως λένε μάλιστα οι οργανωτές, “θα ήταν μεγάλης σημασίας και αποτελεσματικότητας η πραγματοποίηση επιτόπου συζητήσεων, μετά από οργανωμένες επισκέψεις σχολικών τμημάτων, μιας και ο συνδυασμός της τέχνης με το βίωμα είναι πιστεύουμε πολύ πιο αποτελεσματικός από τις στατιστικές ή τις ηθικολογικές καμπάνιες”.

 Στα εγκαίνεια της έκθεσης παρέστησαν ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο πρόεδρος ΟΚΑΠΑ Γεράσιμος Μαζαράκης, η αντιπρόεδρος ΔΗΚΕΦΙΨ Σόφη Ζαφρακοπούλου και οι δημοτικοί σύμφουλοι Φιλοθέης – Ψυχικού Λάβδα Ελένη, Τρέζου – Σκουρογιάννη Μάρω και Παλτζόγλου Εβελίνα.

Τον Δήμο Χαλανδρίου εκπροσώπησε ο  αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας και την περιφεριάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ο αντιπερειαρχης Βόρειου Τομέα Αττικής Γιώργος Καραμέρος.

Έκθεση αφίσας (3)

Παρέστη επίσης ο βασικός δημιουργός και σταθερός υποστηρικτής των δράσεων του Συλλόγου για την οδική ασφάλεια Δημήτρης Αρβανίτης, σύσσωμο το Δ.Σ. του SOS Τροχαία Εγκλήματα και αρκετοί γονείς που έχουν χάσει τα μικρα παιδιά τους από “τον σύγχρονο Μινώταυρο που κατασπαράζει την νέα γενιά της χώρας μας”.

Στη σύντομη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων ομόφωνη ήταν η απόφαση για στενότερη συνεργασία όλων των φορέων ώστε να υπάρξει μονιμότερη παρέμβαση στην περιοχή, εστιάζοντας σε δράσεις που αφορούν τους νέους όχι μόνο ως αποδέκτες μηνυμάτων, αλλά και ως χρήστες του δικτύου κυκλοφορίας, που πρέπει να αναβαθμιστεί και να αναπροσαρμοστεί με βάση τις δικές τους ανάγκες: περιορισμος ταχυτήτων, δημιουργία υποδομών για ασφαλές περπάτημα, ποδηλασία κ.λπ.

 Εκ μέρους τη οικογένειας του Σόλωνα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο πατέρας του Φαίδων Καρυδάκης (αντιπρόεδρος του SOS Τ.Ε.), ενώ σύντομες παρεμβάσεις έκαναν ο Γ. Κουβίδης, πρόεδρος του SOS T.E., o δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Π. Ξυριδάκης, o αντιδήμαρχος  Χαλανδρίου Σ. Γκάκας και ο αντιπεριφερειαρχης Αττικής Γ. Καραμέρος. Ο Δημήτρης Αρβανίτης έκανε μια μικρή παρέμβαση, επικεντρώνοντας στο ζήτημα της Αλληλεγγύης.

Έκθεση αφίσας (4)
Η παρέμβαση του δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού

Πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια από την ημέρα που η «Γέφυρα Πεζών – Γέφυρα Παιδιών» υποδέχτηκε τους πρώτους φίλους που θέλησαν να περάσουν απέναντι με ασφάλεια.

Ως δήμαρχος αυτής της πόλης θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Καρυδάκη για την πρωτοβουλία, τη συμμετοχή του στο έργο της υλοποίησης της Γέφυρας, καθώς και την ηθική του δέσμευση για την ασφάλεια των πεζών.

Συγκεντρωθήκαμε απόψε σε αυτόν τον χώρο για να δηλώσουμε έμπρακτα τη συμμετοχή μας στην εβδομάδα ενημέρωσης για τα τροχαία ατυχήματα, καθώς και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού έχει τη χαρά να φιλοξενεί τα καλύτερα και τα πολυπληθέστερα σχολεία της Ελλάδος. Το γεγονός αυτό μας δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις για την προστασία και την ασφάλειά τους και σας δηλώνω ότι το πράττουμε με ευθύνη και ευχαρίστηση.

Ας ελπίσουμε ότι κάποτε αυτή η χώρα θα είναι σε θέση να προστατεύει τα παιδιά της από τον υπ΄ αριθμόν 1 κίνδυνο που απειλεί τη ζωή τους.

Η ενημέρωση των γονιών, η εκπαίδευση των παιδιών και η δική μας επαγρύπνηση, μπορεί να σώσει ζωές.

Η πρόληψη μας αφορά όλους γιατί ποτέ κανείς δεν γνωρίζει αν η συμφορά θα κτυπήσει και τη δική του οικογένεια. Ας είμαστε λοιπόν ενημερωμένοι και ας προσέχουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet