Η ΠΕΔΑ ανέφερε στον υπ. Εσωτερικών για όλα όσα ξέρει ο «νοικοκύρης» στην Αυτοδιοίκηση
Αυτοδιοίκηση

Η ΠΕΔΑ ανέφερε στον υπ. Εσωτερικών για όλα όσα ξέρει ο «νοικοκύρης» στην Αυτοδιοίκηση

Οι δήμαρχοι Αττικής συναντήθηκαν πρόσφατα με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Στη συζήτηση, που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔΑ, έλαβαν μέρος 45 δήμαρχοι, 6 αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, δεν υπήρξε ημερήσια διάταξη, καθώς ήταν μια «αδιαμεσολάβητη επικοινωνία», όπως δήλωσε ο υπουργός και «ένας απροσχημάτιστος, δημοκρατικός, γόνιμος διάλογος από αυτοδιοικητικούς, με συναίσθηση υψηλής ευθύνης», όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Γιώργο Ιωακειμίδη.

Η συζήτηση «ανέδειξε ένα μικρό όγκο ζητημάτων, προβλημάτων, δυσλειτουργιών, παραλείψεων, διατάξεων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, φαλκιδεύουν την ανάπτυξη των Δήμων, συρρικνώνουν την προοπτική τους και ναρκοθετούν την προσπάθεια προς το αποτέλεσμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΕΔΑ, όπου επίσης σημειώνεται ότι οι αυτοδιοικητικοί έθεσαν «τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων» με τρόπο απλό, σαφή και με πειστική αιτιολογία, επιβεβαιώνοντας τη θυμοσοφική ρήση «όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος…».

Στην πληθώρα των θεμάτων που τέθηκαν υπόψη του κ. υπουργού Εσωτερικών, υπήρξαν τρία ζητήματα  με τα οποία ταυτίστηκε σχεδόν η απόλυτη πλειοψηφία:

  • Η λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
  • Ο νόμος 4412.
  • Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τις Σχολικές Επιτροπές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση με όλα όσα διημείφθησαν μεταξύ των δύο πλευρών σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον «ραντεβού»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet