Θέματα του Δήμου Λαυρεωτικής και της Αυτοδιοίκησης συζήτησαν Γ. Ιωακειμίδης και Δ. Λουκάς
Αυτοδιοίκηση

Θέματα του Δήμου Λαυρεωτικής και της Αυτοδιοίκησης συζήτησαν Γ. Ιωακειμίδης και Δ. Λουκάς

Τον Δήμο Λαυρεωτικής, έναν από τους πέντε μεγαλύτερους  σε έκταση Δήμους της χώρας, επισκέφθηκε  ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων του με τους δημάρχους της Αττικής.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ είχε πολύωρη συνεργασία με τον δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, στη διάρκεια της οποίας καταγράφηκαν τα υπό εξέλιξη σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα στον Δήμο προκειμένου και με την υποστηρικτική παρέμβαση της ΠΕΔΑ να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση τους  -επέκταση της Αττικής Οδού και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από το Κορωπί έως και το Λιμάνι Λαυρίου, κ.ά.-  έγινε διεξοδική συζήτηση για το Λιμάνι Λαυρίου και στα πολυσήμαντα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την επέκτασή του, δεδομένου ότι η σχετική μελέτη βρίσκεται στην τρέχουσα χρονική περίοδο  σε διαδικασία έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τέλος, συζητήθηκαν «σημεία» του εκλογικού για την Αυτοδιοίκηση νόμου για τα οποία, συμφώνησαν, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, ότι κάποια από αυτά  χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και κάποια «νομοθετικής διορθωτικής παρέμβασης».

Επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, ενημέρωσε τον δήμαρχο Λαυρεωτικής ότι «έχουν προσκληθεί από την ΠΕΔΑ τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών που επεξεργάστηκαν και συνέταξαν τα άρθρα του εκλογικού νόμου να βρεθούν απέναντι στους δημάρχους των 66 Δήμων της Αττικής και να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων και προβληματισμών».

Ο δήμαρχος Δημ. Λουκάς εξέφρασε στον κ. Γ. Ιωακειμίδη την ικανοποίησή του για την υποστηρικτική προς τους Δήμους της Αττικής δράση της ΠΕΔΑ, καθώς και για τα αποτελέσματα που είχαν συγκεκριμένες παρεμβάσεις της σε κομβικά ζητήματα της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet