Θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Χαλανδρίου ο Γιώργος Κουράσης
Αυτοδιοίκηση

Θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Χαλανδρίου ο Γιώργος Κουράσης

Ότι θα διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο  στον Δήμο Χαλανδρίου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, όποτε και αν τελικά διεξαχθούν και με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα, τόνισε ο τέως δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων (ΣΒΑΠ), Γιώργος Κουράσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94FM».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις σε επίπεδο δημοτικής Αρχής, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά από τις αλλεπάλληλες ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων από την παράταξη του νυν δημάρχου, Σίμου Ρούσσου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου επεσήμανε ότι η οικονομική εξυγίανση που επιτεύχθηκε επί της δικής του δημαρχιακής θητείας έχει βοηθήσει την παρούσα διοίκηση ώστε να κινεί κάποια θέματα στον Δήμο Χαλανδρίου.

Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΣΒΑΠ ο κ. Κουράσης, ανέφερε ότι μπήκαν τα «θεμέλια» για τη λύση του χρόνιου προβλήματος φιλοξενίας και περίθαλψης των αδέσποτων, καθώς ολοκληρώθηκε η αγορά  ακινήτου για την Ίδρυση Καταφυγίου, στην περιοχή του Μαρκόπουλου, έκτασης 16 στρεμμάτων.

Όπως υποστήριξε, πρόκειται για έναν από τους βασικότερους στόχους της διοίκησης του ΣΒΑΠ, ο οποίος υλοποιείται επιτέλους μετά από χρόνια, εξαιτίας της δυσκολίας ανεύρεσης του κατάλληλου χώρου. «Θέλουμε να είναι ένας χώρος πολιτισμού και όχι απλώς να στοιβάζουμε ζώα», τόνισε ο κ. Κουράσης.

Ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεσή του για την αρτιότερη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου, να συνεργασθεί με τους ειδικούς και τις Φιλοζωικές Οργανώσεις των Δήμων – μελών του, «για την κατάρτιση κανονισμού λειτουργίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τον πολιτισμό μας και την πρέπουσα ευαισθησία στη μεταχείριση των ζώων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ο κ. Κουράσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΣΒΑΠ, προκειμένου να πετύχει και τον 2ο στόχο του, που είναι η δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου. «Είναι περισσότερες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, καθώς απαιτείται μεγαλύτερος χώρος. Συνεχίζουμε στην αναζήτηση χώρου», είπε  ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

Τέλος, ο κ. Κουράσης μίλησε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Εν Άστει» που σημειώνουν τεράστια επιτυχία, καθώς επίσης και για τις εβδομάδες οδικής ασφάλειας που βρίσκονται σε εξέλιξη…

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet