Έναρξη 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στη Γορτυνία
Θεσμικοί Φορείς

Έναρξη 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στη Γορτυνία

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη ανταπόκριση εκ μέρους των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανελλαδικά ξεκίνησε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, υβριδικά, τις εργασίες του, το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στα Λαγκάδια Γορτυνίας.

Το Συνέδριο με θέμα «Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή. Γνώση, στρατηγική και αποτελεσματικότητα στη νέα εποχή» συνδιοργάνωσαν το ΕΔΔΥΠΠΥ και ο Δήμος Γορτυνίας, οπού φιλοξενείται μέρος της διοργάνωσης και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του ΑΙΓΕΑ (ΑΜΚΕ).

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο δήμαρχος Γορτυνίας και ειδικός γραμματέας του Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ, Ευστάθιος Κούλης, ο οποίος καλωσόρισε τους συνέδρους, και διά ζώσης, αλλά και διαδικτυακά, και τους παρουσίασε τις ομορφιές του Δήμου Γορτυνίας, κάνοντας λόγο για έναν φιλόξενο και ιστορικό τόπο που ανοίγει την αγκαλιά του για να υποδεχθεί, μαζί με τους κατοίκους του, αυτό το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται πρώτη φορά στον Δήμο. «Ελπίζουμε ότι η φιλοξενία μας και η απαράμιλλη ομορφιά του τόπου μας θα σας μείνει αξέχαστη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γ. Πατούλης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γορτυνίας και τους συνέδρους για τη συμμετοχή τους και επεσήμανε: «Το Δίκτυο είμαστε όλοι εμείς, οι 238 ΟΤΑ μέλη του, με τους δημάρχους, τους πολιτικούς εκπροσώπους, τους συντονιστές και τα στελέχη των Δήμων και Περιφερειών, πολιτικά και υπηρεσιακά, οι οποίοι συνεννοηθήκαμε και συμφωνήσαμε να βάλουμε την Υγεία και την Προαγωγή της, στο Κέντρο των αποφάσεών μας και βαδίζουμε με επιτυχία στον δρόμο αυτό. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία πιο υγιή κοινωνία για τους πολίτες».

Διαβάστε αναλυτικά για το συνέδριο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet