Απ. Τζιτζικώστας: Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι οι πιο ισχυροί σύμμαχοι για την Ελλάδα της επόμενης μέρας
Θεσμικοί Φορείς

Απ. Τζιτζικώστας: Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι οι πιο ισχυροί σύμμαχοι για την Ελλάδα της επόμενης μέρας

Στον θεμελιώδη ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ομιλία του στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δύο σημαντικές επετείους που γιορτάζει φέτος η χώρα μας: τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στους συμβολισμούς που έχει το Ζάππειο Μέγαρο, όπου διεξάγεται το φετινό Φόρουμ των Δελφών, σημειώνοντας:

«Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα, με πολύ σημαντικό διεθνή αντίκτυπο, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό. Και ειδικά φέτος, το Φόρουμ πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο, σε έναν χώρο με τεράστιο συμβολισμό για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ήταν Μάϊος του 1979, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπέγραφε εδώ, στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Συνθήκη Ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια, ως το δέκατο μέλος της, κάνοντας πράξη το μεγαλύτερο όραμά του, που όπως αποδείχθηκε, ισχυροποίησε τη χώρα μας και αναβάθμισε την ποιότητα της Δημοκρατίας μας».

Διαβάστε όλη την τοποθέτηση του κ. Τζιτζικώστα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet