Για ανακύκλωση και κυκλική οικονομία μίλησε ο Δ. Παπαστεργίου στο 7ο Οικονομικό Forum Δελφών
Θεσμικοί Φορείς

Για ανακύκλωση και κυκλική οικονομία μίλησε ο Δ. Παπαστεργίου στο 7ο Οικονομικό Forum Δελφών

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου συμμετείχε στο 7ο Οικονομικό Forum Δελφών με τίτλο «New Realities», το οποίο πραγματοποιείται στους Δελφούς και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 9 Απριλίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πήρε μέρος στις εξής δύο θεματικές ενότητες: «SUSTAINABLE PACKAGING & CIRCULAR ECONOMY CHALLENGES» και «BUILDING URBAN RESILIENCE: INTEGRATING CLIMATE & DISASTER RISKS INTO URBAN DEVELOPMENT».

Μαζί με τον κ. Παπαστεργίου στο πρώτο πάνελ των ομιλητών ήταν οι Μανώλης Γραφάκος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχαήλ Ε. Οικονομάκης, πρόεδρος της ΕΕΑΑ, Joachim Quoden, managing director της EXPRA, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος ιδρυτής & CEO της Polygreen Group of Companies, ενώ συντονιστής ήταν ο Ηλίας Παλιαλέξης, δημοσιογράφος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο δεύτερο πάνελ στη συζήτηση συμμετείχε ο Carsten Rasmussen, Head of Unit, Cyprus & Greece, DG Region, European Commission και συντονίστρια ήταν η Carli Bunding-Venter, Senior Urban Development Specialist, World Bank.

Ο κ. Παπαστεργίου μιλώντας για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία τόνισε ότι στο θέμα της ανακύκλωσης πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη, «παρότι από το 2017 και μετά και ειδικότερα τα δύο τελευταία χρόνια, έγιναν πολλά βήματα μπροστά και πλέον πάρα πολλές μονάδες βρήκαν το δρόμο τους με διάφορους τρόπους και χρηματοδοτήσεις». Ωστόσο, σημείωσε ότι από τη στιγμή που σχεδιάζονται μέχρι να ωριμάσουν τα έργα, η τεχνολογία έχει προχωρήσει, οι στόχοι έχουν διαφοροποιηθεί. «Άρα, είπε, θα πρέπει από την επόμενη ημέρα της υπογραφής και αφού θα ξεκινήσουμε να κάνουμε τα πρώτα έργα, να επικαιροποιήσουμε τις μελέτες έτσι ώστε οι μονάδες πλέον πιο συμβατές».

Διαβάστε όσα είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet