Για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών συζήτησαν T. Breton και Α. Τζιτζικώστας
Θεσμικοί Φορείς

Για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών συζήτησαν T. Breton και Α. Τζιτζικώστας

Σύσκεψη (μέσω τηλεδιάσκεψης) με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Thierry Breton, είχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση είχε ως κεντρικό θέμα τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνία και την ανάκαμψη από την υγειονομική κρίση, που βίωσαν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Ευρώπης.

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Breton εξέτασαν τους τρόπους στήριξης του τοπικού εισοδήματος, αλλά και τις προοπτικές ανάκαμψης, στη βάση ενός κοινού σχεδίου ειδικά για την περίοδο 2020 – 2021.

Τα πέντε σημεία στα οποία δόθηκε έμφαση είναι:

  1. Την ουσιαστική συμμετοχή των Περιφερειών και των Δήμων της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάκαμψης.
  2. Τα βήματα για την ενίσχυση του τουρισμού για τη δύσκολη φετινή χρονιά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
  3. Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
  4. Τη γρήγορη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και το κλείσιμο του ψηφιακού χάσματος ανάμεσα σε περιοχές της Ε.Ε.
  5. Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την οικονομία, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος ανάκαμψης τόσο των οικονομιών, όσο και των κοινωνιών της Ε.Ε.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Κοινός μας στόχος είναι να συμβάλλουμε στην ταχύτερη ανάκαμψη των ευρωπαϊκών κοινωνιών και οικονομιών από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

»Περιφέρειες και Δήμοι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια να μη μείνει κανένας Ευρωπαίος πολίτης πίσω, να μη μείνει κανένας μόνος του και η συνολική παρέμβασή μας πρέπει να είναι εμπροσθοβαρής, άμεση και αποτελεσματική.

»Μέσα από αυτή τη διαδικασία η ίδια η Ε.Ε. θα βγει κερδισμένη και θα ενισχυθεί αποφασιστικά η αξιοπιστία της στη συνείδηση των πολιτών. Με τον Επίτροπο Breton εξετάσαμε τα σημαντικότερα ζητήματα εσωτερικής αγοράς και ειδικά τον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον κλάδο του τουρισμού και τα ζητήματα της ψηφιοποίησης, που είναι κρίσιμο να αντιμετωπιστούν για να επιτύχουμε την επιστροφή της Ευρώπης στην κανονικότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet