Δημήτρης Παπαστεργίου: Μοναδική ευκαιρία να πάμε την Ελλάδα μπροστά
Θεσμικοί Φορείς

Δημήτρης Παπαστεργίου: Μοναδική ευκαιρία να πάμε την Ελλάδα μπροστά

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον Επικοινωνία 94FM και τις «Δημοτικές Διαπλοκές».

«Οι εποχές αλλάζουν, οι ανάγκες μας αλλάζουν, οι δήμοι μας αλλάζουν. Εμείς δεν μπορούμε να μένουμε στάσιμοι. Πολύ περισσότερο… να γυρίσουμε πίσω. Ήρθε η ώρα η Αυτοδιοίκηση να φύγει μπροστά, να πάρει πρωτοβουλίες και να αλλάξει τα δεδομένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο ίδιος σχολιάζοντας την «ομογάλακτη» υποψηφιότητα του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, υποστήριξε ότι βρίσκονται κοντά, αλλά δεν πιστεύει στην πολιτική επετηρίδα.

«Είμαστε κοντά με τον Λάζαρο Κυρίζογλου, το κοινό ψηφοδέλτιο είναι μια λύση ανάγκης. Δεν πιστεύω όμως στην πολιτική επετηρίδα, διότι εάν πίστευα, δεν θα ήμουν ούτε δήμαρχος Τρικκαίων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου.

Αναφερόμενος στην απερχόμενη διοίκηση της ΚΕΔΕ και στον πρόεδρο, Γιώργο Πατούλη, ο δήμαρχος Τρικκαίων έκανε λόγο για μία πολύ πετυχημένη θητεία, καθώς -όπως είπε- για πρώτη φορά η ΚΕΔΕ μπήκε στο κάδρο, έγινε γνωστή στον κόσμο και διεκδίκησε δυναμικά μία σειρά από αιτήματα των ΟΤΑ.

«Η μετάβαση σε μία νέα, ψηφιακή εποχή, απαιτεί την άμεση συμμετοχή των δήμων, οργανωμένα, με προτάσεις και πρωτοβουλίες, για ένα πιο αποτελεσματικό και επιτέλους αποκεντρωμένο Δημόσιο», πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου, για να διευκρινίσει:

«Είναι μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα και να βάλουμε τους δήμους μας μπροστά στην αλλαγή που έρχεται, με δεδομένο ότι η πολιτική συγκυρία φέρνει στο πλευρό μας ανθρώπους με γνώση και διάθεση να κάνουν τομές στο κράτος, μακριά από ιδεοληψίες και αποτυχημένα μοντέλα διοίκησης. Τώρα είναι μία μοναδική ευκαιρία να φροντίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών μας, αλλά, παράλληλα, να μιλήσουμε για ανάπτυξη και απασχόληση, να συνεργαστούμε με τους παραγωγικούς φορείς των περιοχών μας για έναν κοινό σκοπό. Να στραφούμε και πάλι προς το περιβάλλον, να κινητοποιήσουμε τους δημότες μας να ανακυκλώσουν περισσότερο, να αναζητήσουμε προγράμματα για την παραγωγή καθαρής ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση (όπως έχει γίνει στα Τρίκαλα). Να κάνουμε την καινοτομία, τρόπο ζωής. Να βάλουμε την τεχνολογία στους δήμους, απλοποιώντας διαδικασίες, μειώνοντας κόστη, βελτιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε».

Τέλος, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στους στόχους του ενόψει της δεύτερης θητείας στο Δήμο Τρικκαίων, με βασικότερο όλων τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, την καινούρια λαϊκή αγορά και το ΧΥΤΥ Τρικάλων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet