Διαδικτυακή εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης
Θεσμικοί Φορείς

Διαδικτυακή εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης

Διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει το Σάββατο 9 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και ο πρόεδρός της, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με θέμα «Ο σημαντικός ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων για την Ανάκαμψη της Ευρώπης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 έως τις 14.00, ανήμερα του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, ενώ θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά, σε πραγματικό χρόνο, πολίτες από ολόκληρη την Ευρώπη.

Μέσω διαδικτυακών συνδέσεων, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν Ευρωπαίοι πολιτικοί και αξιωματούχοι, περιφερειάρχες και δήμαρχοι από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το μήνυμά τους με βίντεο θα στείλουν τόσο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, επίσης, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επίτροπος Δημοκρατίας και Δημογραφικού, Dubravka Suica, η Ευρωπαία επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira και οι αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Othmar Karas και Klára Dobrev.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρέμβουν ευρωβουλευτές καθώς και περιφερειάρχες, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., μεταφέροντας τις εμπειρίες τους από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τις προτάσεις τους για τον ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων στην ανάκαμψη της Ευρώπης.

Τέλος, παρέμβαση στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν και μέλη της Cohesion Alliance (Συμμαχία Συνοχής), στην οποία συνεργάζονται οι Περιφέρειες και οι Πόλεις της Ε.Ε., με στόχο την ενίσχυση των ευρωπαϊκών πολιτικών συνοχής.

«Στόχος μας, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, είναι να συζητήσουμε με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, επιτρόπους, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους από όλα τα κράτη-μέλη για τα νέα δεδομένα και τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού. Πρόθεσή μας είναι να διατυπώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τον νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την περίοδο 2021 – 2027, αλλά και να προτείνουμε τρόπους για την ταχύτερη ανάκαμψη της Ευρώπης» επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, για να προσθέσει:

«Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έδωσαν επιτυχημένα τη μάχη από την πρώτη γραμμή απέναντι στην πανδημία και τώρα αναλαμβάνουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια της Ευρώπης να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατό και με τις λιγότερες επιπτώσεις για την οικονομία και τους πολίτες. Προτεραιότητά μας είναι να ενισχύσουμε τις πολιτικές συνοχής, ώστε οι πολιτικές της Ε.Ε. να ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά στις πραγματικές ανάγκες, φέρνοντας την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες και συζητήσεις:

Πρώτη ενότητα: Αναρρώνοντας από τον κορωνοϊό, το μέλλον της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. και η νέα πρόταση για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την περίοδο 2021 – 2027 (11.00 – 12.00).

Δεύτερη ενότητα: Οι Περιφέρειες και οι Πόλεις εργάζονται για μια ανθεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη (12.00 – 13.00).

Τρίτη ενότητα: Η Δημοκρατία στην Ε.Ε. και το Μέλλον της Ευρώπης (13.00 – 14.00).

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά αύριο από τις 11.00 ως τις 14.00, από τους παρακάτω συνδέσμους:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet