Δ. Παπαστεργίου: Από τη μία οι άνθρωποι κοιμούνται έξω, από την άλλη υπάρχουν χιλιάδες σπίτια κενά
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Από τη μία οι άνθρωποι κοιμούνται έξω, από την άλλη υπάρχουν χιλιάδες σπίτια κενά

Η «Αναγκαιότητα της Στεγαστικής Πολιτικής και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ήταν το θέμα διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, σε συν-διοργάνωση με την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ/ΑΟΤΑ και το Ίδρυμα Heinrich Boell.

Στην εκδήλωση αναδείχθηκαν οι πολύπλευρες διαστάσεις του ζητήματος της στέγασης και οι αστικές προκλήσεις με τις οποίες συνδέεται, η ανάγκη υλοποίησης αποτελεσματικών πολιτικών στέγασης που μπορούν να απαντήσουν στον στεγαστικό αποκλεισμό, όπως και η αυξανόμενη ενεργειακή φτώχεια.

Παράλληλα, στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν μελέτες για το στεγαστικό ζήτημα που έχουν ολοκληρωθεί στη Θεσσαλονίκη και στη Νάουσα, καθώς και προτάσεις διαμόρφωσης αποτελεσματικών παρεμβάσεων και πολιτικών για μια ολιστική απάντηση στην πρόκληση που επηρεάζουν όλο και πιο διευρυμένα στρώματα της κοινωνίας μας, με τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναδεικνύεται καίριας σημασίας στη χάραξη στεγαστικής πολιτικής και στην υλοποίηση συναφών δράσεων και παρεμβάσεων.

«Όλοι όσοι κινούνται στις μεγάλες αλλά και στις μικρότερες πλέον πόλεις της χώρας, από τη μια βλέπουν ανθρώπους που κοιμούνται έξω, και από την άλλη βλέπουν δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες κενά σπίτια». Με αυτήν τη φράση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, περιέγραψε λακωνικά το πρόβλημα της αστεγίας, και της στεγαστικής επισφάλειας, ενώ ταυτόχρονα έθεσε και το ζήτημα της αξιοποίησης των αδιάθετων κτηρίων.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet