Δ. Παπαστεργίου: Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς τον άνθρωπο και το περιβάλλον
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, συμμετείχε στις εργασίες του  διήμερου «11th Annual Capital Link Sustainability Forum», με τίτλο «Εστιάζοντας στον Kοινωνικό & Oικονομικό Mετασχηματισμό/Βιώσιμη Ανάπτυξη: Περιβάλλον – Οικονομία – Κοινωνία», που  ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, σε ψηφιακή μορφή, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά, και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμμετείχε στην ενότητα με τίτλο «Η ανάπτυξη ξεκινά από την περιφέρεια», στην οποία πήραν μέρος ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας και ο Δρ. Σωτήρης Καπέλλος, διευθυντής Λειτουργίας και Ανάπτυξης, μέλος Δ.Σ./Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Ε.

Ο κ. Παπαστεργίου, στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στο πώς προετοιμάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση για το Ταμείο Ανάκαμψης, στην ηλεκτροκίνηση και στον ρόλο των Δήμων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση μίλησε για τη συνεργασία Δήμων και Περιφερειών με αφορμή τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και την ανάγκη να προχωρήσει ο νόμος για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση που θα συμβάλλει σε πιο γρήγορη και αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet