Δ. Παπαστεργίου: Δεν υφίσταται κόντρα ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Δεν υφίσταται κόντρα ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι με αφορμή αναφορές σε ηλεκτρονικά κυρίως μέσα, περί «δήθεν διαφωνίας» μεταξύ της σημερινής διοίκησης της ΚΕΔΕ και του περιφερειάρχη Αττικής, αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ και πρώην δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, όσον αφορά τον ρόλο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση των απορριμμάτων», ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ξεκαθαρίζει από πλευράς Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, ότι «δεν υφίσταται καμία διαφωνία και καμία κόντρα με κανέναν».

Ειδικότερα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει στην τοποθέτησή του:

Η θέση της ΚΕΔΕ ήταν και είναι ξεκάθαρη.

Οι Δήμοι είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, το κόστος της οποίας πληρώνουν οι δημότες και γι’ αυτό πρέπει και οι Δήμοι να είναι αυτοί που θα έχουν τον πρώτο λόγο και την κύρια ευθύνη για τη διαχείρισή τους.

Η θεσμική αρμοδιότητα στη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ευθύνη της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Η θέση αυτή διατυπώθηκε δημόσια και από τον Γιώργο Πατούλη τον Ιούλιο του 2016, όταν ήταν πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, όπου  σωστά τότε υποστήριζε ότι δεν ήταν αποδεκτό να είναι πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Αττικής η τότε περιφερειάρχης κ. Δούρου, όταν σε όλους τους ΦΟΣΔΑ, που είχαν συσταθεί στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, πρόεδρος ήταν ένας από τους δημάρχους της κάθε Περιφέρειας.

Στη βάση αυτήν, που για την ΚΕΔΕ αποτελεί «κόκκινη γραμμή», είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε, τόσο με την κεντρική διοίκηση, όσο και με τις Περιφέρειες, προκειμένου η χώρα μας να αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet