Δ. Παπαστεργίου: Δεν φύγαμε ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Δεν φύγαμε ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και οι επόμενες πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ για να δρομολογηθούν λύσεις στα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους αποτέλεσαν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή (9/12) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Πρώτος και καθοριστικός σταθμός των πρωτοβουλιών είναι η σύγκληση της γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ, που καθορίστηκε να γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2022, με αντικείμενο τα επείγοντα και κρίσιμα για τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία των Δήμων ζητήματα, όπως το θέμα της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων, η οικονομική επιβάρυνση των Δήμων από τις μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας, η απόδοση στους Δήμους από τους παρόχους ενέργειας των χρημάτων από την είσπραξη των δημοτικών τελών, το ζήτημα του προσωπικού, η συμμετοχή των Δήμων στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, «η αλήθεια είναι πως δεν φύγαμε ικανοποιημένοι», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, «γιατί ναι μεν επιβεβαιώσαμε όσες δεσμεύσεις είχαν γίνει στο πρόσφατο συνέδριό μας, αλλά δεν υπήρξαν νέες δεσμεύσεις για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους».

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ, στα θετικά της συνάντησης ο κ. Παπαστεργίου κατέγραψε την εκκίνηση της διαδικασίας για τις 1.000 προσλήψεις μηχανικών στους Δήμους, που κατά μέσο όρο αντιστοιχούν σε 3 μηχανικούς ανά Δήμο, αν και τα κενά και οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερα.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet