Δ. Παπαστεργίου: Εντείνουμε τις προσπάθειες για τη στήριξη των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Εντείνουμε τις προσπάθειες για τη στήριξη των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου μεταξύ της ΚΕΔΕ και εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διασφάλιση της απρόσκοπτης και επιτυχημένης μέχρι σήμερα λειτουργίας του προγράμματος στους Δήμους μέσω του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και η δημιουργία ενός προγράμματος γέφυρα, στα πρότυπα του «Βοήθεια στο Σπίτι», με στόχο αφ’ ενός τη συνέχιση και επαναφορά των επιτυχημένων δράσεων και αφ’ ετέρου τη δημιουργία εξειδικευμένων θέσεων εργασίας για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, κύριος άξονας του προγράμματος που θα προταθεί στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα είναι η καθιέρωση των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης τους, όπως απορρέει από το αρ. 120 του Συντάγματος.

Η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι για να μην μείνει κανείς αβοήθητος στην κρίση αναγκαία είναι η επέκτασή τους, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες ανάγκες, αλλά και στην υλοποίηση μέτρων για την εύρυθμη λειτουργίας τους.

Κατά τη συνάντηση και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να σχεδιαστεί άμεσα, προκειμένου οι προσκλήσεις ένταξης και χρηματοδότησης να ολοκληρωθούν και να μην προκύψουν κενά, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ανακούφιση των ωφελούμενων.

Για τον λόγο αυτόν από κοινού συμφωνήθηκε άμεσα να προγραμματιστεί μια τεχνική συνάντηση με τη Διαχειριστική Αρχή του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου έγκαιρα και χωρίς καθυστέρηση να εκδοθούν οι αναγκαίες προσκλήσεις.

Στη διαδικτυακή συνάντηση, εκτός του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου συμμετείχαν: ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, η προϊσταμένη Διεύθυνσης και Επεξεργασίας Πολιτικών της Τ.Α. Χρύσα Μανάρα και ο Γεράσιμος Φεσσιάν, στέλεχος της ΚΕΔΕ.

Επίσης, συμμετείχαν οι εξής εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, ο πρόεδρος Δημήτρης Κνης, η γενική γραμματέας Χριστίνα Ζεϊμπεκίδου, καθώς και οι Κωνσταντίνα Χαμπίμπη, Κατερίνα Πάσχου, Βαγγέλη Γεραντώνη και Μαρία Τσιρίκα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet