Δ. Παπαστεργίου: Η αλληλεγγύη των Δήμων θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Η αλληλεγγύη των Δήμων θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση

Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού δίνει καθημερινά τη μάχη σε όλη την Ελλάδα για να στηρίξει αφ’ ενός τις τοπικές μας κοινωνίες που δοκιμάζονται από την πανδημία, κρατώντας τους Δήμους «ανοικτούς» και αφ’ ετέρου για να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σε αυτήν την προσπάθεια, όπως τονίζει, απαραίτητη είναι η διαρκής συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των Δήμων, «αφού καλούμαστε να προσφέρουμε κρίσιμες υπηρεσίες που αφορούν στην καθημερινότητά των συμπολιτών μας, χωρίς να διαθέτουν οι Δήμοι σε αρκετές περιπτώσεις τα μέσα και το προσωπικό που είναι απαραίτητα. Στις περιπτώσεις αυτές είναι σημαντικό οι Δήμοι να στηρίζουμε ο ένας στον άλλο».

Ως παράδειγμα προς μίμηση η ΚΕΔΕ αναφέρει την έμπρακτη αλληλεγγύη που επέδειξε ο Δήμος Λευκάδας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Ξηρόμερου και του παραχώρησε -για ένα μικρό, αλλά κρίσιμο για την προστασία της δημόσιας υγείας διάστημα- δύο απορριμματοφόρα, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του να πραγματοποιεί την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες τόσο προς τον δήμαρχο Λευκάδος, Χαράλαμπο Καλό, «για το πνεύμα συνεργασίας κι αλληλεγγύης που επέδειξε», όσο και προς τον δήμαρχο Ξηρόμερου, Γιάννη Τριανταφυλλάκη, που επέλεξε να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αφορούσε στη λειτουργία του Δήμου του, ζητώντας στήριξη από έναν γειτονικό του Δήμο.

Το παράδειγμα της συνεργασίας των Δήμων Λευκάδας και Ξηρόμερου «αναδεικνύει τη δύναμη της ενότητας κι αλληλεγγύης μεταξύ της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την οποία μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των τοπικών μας κοινωνιών» υποστηρίζει ο κ. Παπαστεργίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet