Δ. Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση μένει στη θέση της παρούσα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση μένει στη θέση της παρούσα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε σήμερα, 16 Μαρτίου το μεσημέρι, η Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η ΚΕΔΕ εφάρμοσε τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης για να στείλει το μήνυμα σε κάθε δήμο της χώρας για αξιοποίηση της τεχνολογίας, ώστε οι δήμοι να λειτουργούν χωρίς να καταστρατηγούνται τα μέτρα πρόληψης του υπουργείου Υγείας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ έχει στείλει προτάσεις που συμπεριλήφθηκαν στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στη χώρα η εξάπλωση του «Covid-19».

Η Αυτοδιοίκηση προτίθεται να συμβάλλει, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, στην απρόσκοπτη συνέχιση προσφοράς αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες.

Η ΚΕΔΕ θα μεταφέρει στην Κυβέρνηση την ανάγκη των Δήμων για οικονομική ενίσχυση, καθώς τα έξοδα λόγω των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει είναι μεγάλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος μέσω της ελάφρυνσης από τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων.

Για τους πολιτικούς γάμους η Εκτελεστική Επιτροπή συμφώνησε αυτοί να γίνονται χωρίς καλεσμένους και παρόντες να είναι μόνο ένας υπάλληλος του δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την τέλεσή τους.

Προβληματισμός τέθηκε για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, θέμα το οποίο θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.

Η επιτροπή συμφώνησε ότι τα δημαρχεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά.

«Η Αυτοδιοίκηση μένει στη θέση της παρούσα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, βρίσκεται στις επάλξεις και πάντα θα είναι το στήριγμα των πολιτών στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και αρωγός στο σχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των κρουσμάτων της φονικής πανδημίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet