Δ. Παπαστεργίου: Η «βιώσιμη κινητικότητα» είναι ο δρόμος που οφείλουμε να χαράξουμε για το μέλλον των πόλεων μας
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Η «βιώσιμη κινητικότητα» είναι ο δρόμος που οφείλουμε να χαράξουμε για το μέλλον των πόλεων μας

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου παραβρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουλίου στην τελετή βράβευσης των ελληνικών πόλεων που ξεχώρισαν με τις πρωτοβουλίες τους για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η εκδήλωση, που έγινε παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, στο περιστύλιο του Ζαππείου «ήταν μια ακόμη απόδειξη της προσπάθειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της διάθεσης για αλλαγή της νοοτροπίας όλων των πόλεων της Ελλάδας», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται «ο ελεύθερος δημόσιος χώρος, όπως τον γνώρισαν οι πολίτες την περίοδο της καραντίνας, είναι ένα στοίχημα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να κερδίσει. Για να γίνει αυτό χρειάζονται πρωτοβουλίες, αλλά πάνω απ’ όλα υπομονή και επιμονή, προκειμένου να ανατραπούν παγιωμένες νοοτροπίες που ταιριάζουν στο παρελθόν».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, μιλώντας στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης δήλωσε:

Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο, την Καρδίτσα, τη Φαρκαδόνα και τις άλλες πόλεις που διακρίθηκαν και παλεύουν να δώσουν περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο στους πολίτες και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς!

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σχεδιάζει το μέλλον των πόλεων που θα είναι φιλικές και προσβάσιμες για όλους τους πολίτες. Θέλει διάθεση, κέφι και συνεργασία. Πρέπει να κάνουμε συμμάχους μας τους πολίτες για να αλλάξουμε τις πόλεις μας. Πρέπει να δείξουμε ενθουσιασμό και να επιμείνουμε. Τίποτα δεν αλλάζει από μόνο του. Πρέπει να γίνουμε, πρώτα εμείς, η αλλαγή που θέλουμε.

Η «βιώσιμη κινητικότητα» είναι ο δρόμος που οφείλουμε να χαράξουμε για το μέλλον των πόλεων μας. Οι αλλαγές χρειάζονται σχεδιασμό και διαβούλευση με την κοινωνία για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε ελεύθερο χώρο στις πόλεις μας.

Το ποδήλατο που μέσα στην καραντίνα κέρδισε τον χώρο που του αξίζει στις πόλεις πρέπει να παγιωθεί ως φιλικό, πράσινο μέσο μετακίνησης.

Νιώθω περίεργα όταν κινούμαι με το ποδήλατό μου στην Αθήνα, δίπλα σε ουρές αυτοκινήτων, όμως οι αλλαγές, όπως η φιλόδοξη προσπάθεια του δημάρχου Αθηναίων, θέλουν χρόνο και υπομονή.

Θέλει υπομονή και επιμονή η αλλαγή νοοτροπίας και αυτή την υπομονή πρέπει να την επιδείξουμε όλοι μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet