Δ. Παπαστεργίου: Η Δημοτική Αστυνομία συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των πόλεών μας
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Η Δημοτική Αστυνομία συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των πόλεών μας

Συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία και το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, είχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών, Αποστόλη Κόσσυβα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε το σημαντικό έργο που προσφέρουν οι δημοτικοί αστυνομικοί στην εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, σε όσους Δήμους υφίσταται δημοτική αστυνομία, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσής της με νέο προσωπικό, σύγχρονα μέσα και ενισχυμένες αρμοδιότητες τις πόλεις που ήδη υπάρχει.

«Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι η αδήριτη ανάγκη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας στις πόλεις που δεν διαθέτουν, όπως αποδείχθηκε από την εμπειρία που αποκτήθηκε μετά την κατάργησή της. Σήμερα ο αριθμός των Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούν σε όλη την επικράτεια είναι 1250, από 3750 που υπηρετούσαν παλιότερα στους περίπου 100 Δήμους που έχουν επανασυστήσει τη Δημοτική Αστυνομία μετά το 2015», αναφέρει η Ένωση.

Οι κύριοι Παπαστεργίου και Κόσσυβας συμφώνησαν στα παρακάτω:

  1. Υπάρχει ανάγκη να γίνουν άμεσες προσλήψεις για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της.
  2. Πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η επανασύσταση υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας, σε όσο το δυνατόν περισσότερους Δήμους.

Με δεδομένη και τη θετική στάση του υπουργείου Εσωτερικών στο όλο θέμα, η ΚΕΔΕ θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει άμεση σύγκλιση της επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο για τον σκοπό αυτό, με θέμα συζήτησης τις αρμοδιότητες και το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα πρέπει να διέπει τη λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στον σύγχρονο ρόλο της, καταλήγει η Ένωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet