Δ. Παπαστεργίου: Η χρονιά δεν σώζεται για τους Δήμους μόνο με 2-3 δόσεις ΚΑΠ
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Η χρονιά δεν σώζεται για τους Δήμους μόνο με 2-3 δόσεις ΚΑΠ

Ότι η «χρονιά δεν σώζεται μόνο με 2-3 δόσεις ΚΑΠ» τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του στη σημερινή (18/3) έκτακτη συνάντηση δημάρχων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα στήριξης.

Διαβάστε συνολικά τα θέματα που συζητήθηκαν στην έκτακτη συνάντηση

Μάλιστα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας ότι «αποτελεσματική Πολιτική Προστασία χωρίς χρήματα και εξοπλισμό δεν γίνεται», ωστόσο, σημείωσε πως στα θέματα προσωπικού «υπήρξε μία μικρή πρόοδος».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε, επίσης, την έκδοση ενός ψηφίσματος για την καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ επεσήμανε πως «το άνοιγμα λογαριασμών ρεύματος και θέρμανσης προκαλούν πολλαπλά εγκεφαλικά στους συναδέλφους».

Κατά το κλείσιμο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε:

«Δεν είναι αυτή η Αυτοδιοίκηση που οραματιζόμαστε και μας εκφράζει. Αυτό που απαιτούμε είναι η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση του πολιτικού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης. Είναι η άμεση επίλυση σειράς από πρακτικά προβλήματα. Είναι να προχωρήσει επιτέλους η μεγάλη μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε άλλο χρόνο. Οι Δήμοι και οι τοπικές μας κοινωνίες, δεν μπορούν
άλλο να περιμένουν.

Σκέφτομαι τους νέους συναδέλφους που εξελέγησαν το 2019, έπεσαν πάνω στην πανδημία, και μόλις πήραμε μία ανάσα, μόλις βγάλαμε τη μύτη έξω από τη μάσκα, έρχεται πόλεμος και μία τεράστια ενεργειακή κρίση. Για αυτούς οφείλουμε να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερό, γι αυτούς και τους πολίτες μας που συνεχίζουν να περιμένουν πολλά από εμάς. Αυτό που ζητάμε είναι να δείξει η κυβέρνηση αντανακλαστικά. Γιατί τα προβλήματα είναι εδώ δίπλα μας, στην επόμενη τηλεφωνική κλήση, στον επόμενο πολίτη θα έρθει και θα χτυπήσει την πόρτα του γραφείου μας. Η εποχή δεν προσφέρεται για αδιέξοδες συγκρούσεις.

Η ομιλία του Δ. Παπαστεργίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet