Δ. Παπαστεργίου: Καμία από τις μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ετών δεν οφείλεται σε πράξεις ή παραλείψεις Δήμων
Φωτογραφία αρχείου/fireservice.gr
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Καμία από τις μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ετών δεν οφείλεται σε πράξεις ή παραλείψεις Δήμων

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου με δημόσια τοποθέτησή του θέτει τα όρια στη κριτική που ασκείται προς τις δημοτικές αρχές σχετικά με τις ευθύνες που έχουν σε περιπτώσεις πυρκαγιών και διαμηνύει ότι «κανείς δεν νομιμοποιείται να κατηγορεί αναίτια τους Δήμους».

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επειδή πάει να στηθεί πολύ νωρίς φέτος ένα blame game για τις πυρκαγιές, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Να απαντήσουμε καταρχάς σε ένα από τα πιο βασικά ερωτήματα που απασχολούν κάθε φορά τους πολίτες: Ποιες είναι πραγματικά οι αρμοδιότητες των Δήμων στο συγκεκριμένο ζήτημα; Γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως θα μας αποδοθούν ευθύνες για πράγματα που είναι εκτός αρμοδιοτήτων μας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει: «Να ξεκαθαρίσουμε πως οι Δήμοι ΔΕΝ έχουν την ευθύνη καθαρισμού των δασών, δεν είναι υπεύθυνοι για τη διάνοιξη των δασικών δρόμων και τον καθαρισμό των εκτός σχεδίου εκτάσεων, δεν έχουν την ευθύνη κοπής των δένδρων κάτω από γραμμές μεταφοράς ενέργειας. Για όλα τα παραπάνω, ξεκάθαρα δεν έχουμε ευθύνη κι αρμοδιότητα.

Οι Δήμοι έχουν ευθύνη κι αρμοδιότητα για τις δικές τους εκτάσεις, τους κοινόχρηστους χώρους, κάποια (όχι όλα) περιαστικά πάρκα και άλση, καθώς ΚΑΙ την ευθύνη να κινηθούν οι διαδικασίες για να καθαριστούν ιδιωτικά οικόπεδα εντός σχεδίου».

Διαβάστε την αναλυτική δήλωση του Δ. Παπαστεργίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet