Δ. Παπαστεργίου: Να δούμε πώς θα μπορέσουμε να μειώσουμε την ενεργειακή κατανάλωση
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Να δούμε πώς θα μπορέσουμε να μειώσουμε την ενεργειακή κατανάλωση

H βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στις κτηριακές και άλλες υποδομές των ΟΤΑ, η διευκόλυνση της χρήσης καινοτόμων χρηματοδοτικών μηχανισμών μέσω συμβάσεων ενεργειακής απόδοσης με μεικτή χρηματοδότηση, ήταν το θέμα διαδικτυακής συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που διοργανώθηκε από την ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «PRODESA»: «Ανάπτυξη έργων ενεργειακής απόδοσης στη Νότια Αττική».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ανοίγοντας τη συζήτηση τόνισε ότι το θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Δήμους και γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο τώρα που το ενεργειακό κόστος, τουλάχιστον αυτήν την περίοδο, έχει αυξηθεί πάρα πολύ.

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι «η  Αυτοδιοίκηση προβληματίζεται πάρα πολύ για το πώς θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη νέα χρονιά, εφόσον βέβαια συνεχίσουμε να κινούμαστε σε τέτοιες τιμές ρεύματος. Το πρώτο ζήτημα που μας απασχολεί είναι να δούμε αν μπορούμε και πώς να βοηθηθούμε. Το δεύτερο είναι το τι κάνουμε εμείς για το ενεργειακό κόστος. Και αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε πρώτα τις καταναλώσεις μας, δηλαδή να δούμε πώς θα μπορέσουμε να μειώσουμε τις καταναλώσεις και για αυτές που δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, να δούμε πώς μπορούμε να τις περιορίσουμε. Και το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μας όταν αναφερόμαστε στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης είναι ο οδοφωτισμός στις πόλεις μας».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet